Instagram'dan mobbing'e karşı yeni önlemler

Instagram'dan mobbing'e karşı yeni önlemler

Instagram, yapılan paylaşımların altına yapılan hakaretleri önlemek için "vicdanlara" seslenen yeni bir önlem alacak.

Mikdat Karaalioğlu /ALMANYA

Instagram hakaret ve aşağılama sorununa karşı iki yeni tedbir uygulamaya koyacak.. Instagram Şefi Adam Sosseri blog üzerinden yaptığı açıklamda Online Bullying’e karşı (Bully-Vahşi adam) mücadele etmenin kendileri için vicdani bir sorumluluk olduğunu belirtilerek, kullanıcıların paylaşımlarında kendilerini emin ve huzurlu hissetmelerini önemsediklerini söyledi.

"EMİN MİSİN?"

Bu amaçla öngörülen tedbirlerden birincisi paylaşımların altına hakaret ve taciz yorumları yazanların vicdanlarına seslenmek. Paylaşımların altına hakaret şüphesi taşıyan yorum yazan kişiler otomatik olarak bir mesaj alacak. Bu mesajda “Bunu paylaşmak istediğinden emin misin?” ifadesi bulunacak ve hakaret yorumu yazan kişilerin yazdıklarını düşünmesi ve geri çekmesine imkan sağlanmış olacak.

Hakaretler Yapay Zeka ile oluşturulan algoritmalar sayesinde tespit edilecek. Örneğin “ Sen çirkin ve aptalsın“ şeklide bir yorum hemen tespit edilirken, bu yorum hakkında “geri al“ opsiyonu sunulacak. Uygulama önce İngilizce yapılan paylaşımlarda yapılacak ve yıl içinde diğer diller için de hayata geçecek.

DENSİZLERE SINIRLI YORUM HAKKI

Instagram’ın mobinge karşı aldığı ikinci tedbir ise yakında hayata gececek bir pilot uygulama. Buna göre Instagram kullanıcıları kendilerini korumak için, hakaret yorumları yazan kişilerin paylaşımlarını bloke etmenin haricinde kısıtlayabilecek. Bu kısıtlamayla ilgili hakaret yorumlarını sadece hakarete uğrayan paylaşının sahibi görecek diğer takipçiler göremeyecek. Böylece bir paylaşım altına yazılan hakaretin diğer takipçiler tarafından görülmesi engellenmiş olacak. Paylaşım sahibi bu yorumların hakaret içermediği kanaatine varırsa yorumları herkesin görmesine onay verecek.

BLOK YERİNE İZOLASYON

Bu yeni fonksiyonun sunduğu bir diğer avantaj da kullanımı sınırlanan Account sahipleri, hedef aldıkları kişilerin Instagram’da aktif olup olmadıklarını ve direkt mesajlarını okuyup okumadıklarını göremeyecek olmaları. Bu sistem hakaretçi şahısların bloke edilmeden ya da takipten çıkarılmandan izole edilmesini sağlıyor.

Instagram tarafından uygulanacak bu iki tedbir bu platformun kullanım şeklinde önemli değişikliklere yol açacak. Kullanıcılar, yorumlarının Instagram tarafından olası ihlaller bağlamında kontrol edildiğini hissetmesi durumunda, daha dikkatli paylaşım yapacaklar. Kullanımı sınırlama fonksiyonu ise hem özel hem de herkese açık tartışmaların şiddetini azaltacak potansiyel taşıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN