İnterneti Yavaş Olanlar İçin Işık Hızında İnternet Bağlantısına Sahip Olmak Çok Kolay! İşte İnternetinizi Hızlandıran O Yöntem

İnterneti Yavaş Olanlar İçin Işık Hızında İnternet Bağlantısına Sahip Olmak Çok Kolay! İşte İnternetinizi Hızlandıran O Yöntem

Ülkemizde internet hızı için çok yüksek seviyelerde diyemeyiz, bazı bölgelerde üç mega bit internet hızına sahip olanlar var. Ancak internet kullanıcılarının bazı şikayet siteleri üzerinden oluşturdukları şikayetlere göz atacak olursak bir mega bit internet hızına sahip kullanımlarda söz konusu haline geldi. Durum böyle olunca internet hızlandırma yolları da oldukça merak ediliyor. İşte uygulayabileceğiniz birkaç internet hızlandırma ipuçları.

İnternet hızını artırmanın çok sayıda farklı yöntemleri bulunuyor. Fakat bunların arasında en etkilisi ilk olarak hemen müşteri temsilcisi ile görüşme sağlamak. Ama bazı zamanlar aşırı bir yoğun oluyor ki müşteri temsilcileri, yarım saat veya bir saat gibi süreler içerisinde bile onlara ulaşmak imkansız gibi görünüyor. Bu durumda da normal olarak işlerimizi yapmamıza engel oluyor ve geciktiriyor. İnternet hızı, ülkemizin ciddi sorunları arasında yer alan sorunlarından birisi olmasının yanı sıra düşük hızlı internet bağlantısına çözüm bulmak da en az onun kadar kolay.

haberici-004.jpg

HIZLI İNTERNETE SAHİP OLMAK

internete, müdahale etmek ve oldukça yeterli hıza ulaştırmak çok kolay olan bir durum. Sıradan bir internet yani sadece tarayıcıdaki internetten yararlanmak için en az bir mega bit bant genişliğini elde etmek gerekiyor. Fakat bu hız ile Youtube'da video, Netflix’de film izlenmez.

Yavaş internet bağlantısına sahip insanların ilk olarak internetin yavaşlama yaşadığı esnalarda yaşanan bu durumun geçici olup olmadığın çözmesi gerekiyor. Eğer internetiniz 5-10 dakika civarında süren süreler arasında yavaşlıyorsa bu sorun gene olarak ağda meydana gelen bakım veya yenileme ya da küçük çaplı arıza problemleri ile alakalı olabilir.

YAPILAN BAKIM ÇALIŞMALARI

Semtlerde ve mahallelerde, telefon hatlarına yapılan bakım çalışması veya arıza çalışmaları sebebi ile internetiniz süreli olarak yavaşlama sorunu yaşayabilir. Fakat 10 dakikayı aşan uzun süreler boyunca internet yavaşlama yaşıyorsa o zaman ilk olarak yapılması gereken şey modemin tekrardan başlatılması olabilir. Modemin tekrar başlatılması otomatik olarak IP yenilemesi sağlayacağı gibi modeminize gelen güncellemeleri de kurulmasına yardımcı olacaktır. Aynı zamanda modeme olan bağlı cihazların tamamını keseceği için biraz daha hızlı internete sahip olabilirsiniz.

haberici1-003.jpg

İNTERNET HIZLANDIRMA YÖNTEMLERİ

Bir sonraki aşama olarak, modeminize bağlanmış olan cihazlara sınırlandırma işlemi gerçekleştirin. İnterneti Wi-Fi olarak kullanmak yerine Ethernet kablosu kullanmayı tercih edin, bu işlemler size üç mega bite kadar çıkan daha hızlı bir internet imkanı sağlayacaktır. Wi-Fi ile bağlanırsınız modemden uzak olursunuz fakat Ethernet kablosu ile bağlantı kurmak direkt olarak internete erişim sağlamanıza yardımcı olur. Ya da ISS ile iletişim kurarak bir üst hızlı internet planına geçiş sağlayabilirsiniz. İnternet servis sağlayıcıları bu konuda size yardımcı olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN