IOS 12 güncellemesi alacak iPhone modelleri hangileri? Apple iOS 12 güncellemesi alacak cihazlar

IOS 12 güncellemesi alacak iPhone modelleri hangileri? Apple iOS 12 güncellemesi alacak cihazlar

Teknoloji devi Apple, IOS 12'yi resmen tanıttı. Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda (WWDC 2018) tanıtımı yapılan iOS 12'nin hangi iPhone modellerine geleceği ise merak konusu oldu. IOS 12 güncellemesi alacak iPhone modellerinin tam listesini ve hangi cihazlara geleceğini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

IOS 12 guncellemesi alacak iPhone modelleri belli oldu. Amerikalı teknoloji devi Apple'ın Dünya Geliştiriciler Konferansı'ında (WWDC 2018) resmen tanıttığı iOS 12 bir çok  yenilik ile geliyor. IOS 12 özellikle uygulamaların çok hızlı çalışmasını sağlayacak. Yeni sürüm ile beraber fotoğraf uygulamasında yenilikler yapılırken, 'rahatsız etme' ve bildirimler özellikleri de dikkat çekiyor. Peki IOS 12 güncellemesini hangi iPhone modelleri alacak? İşte iOS 12 güncellemesi alacak cihazlar ve detaylı bilgiler.

APPLE IOS 12 GÜNCELLEMESİ ALACAK iPHONE MODELLERİ

iPhone X, iPhone 8 Plus, iPhone 8,iPhone 7 Plus, iPhone 7, iPhone 6 Plus, iPhone 6, iPhone 6S Plus ,iPhone 6S, iPhone 5S, iPhone SE

IOS 12 GÜNCELLEMESİ ALACAK iPAD MODELLERİ

12.9-inch iPad Pro 2. Nesil
12.9-inch iPad Pro 1. Nesil
10.5-inch iPad Pro
9.7-inch iPad Pro
9.6-inch iPad
iPad Air 2
iPad Air
iPad 5. Nesil
iPad mini 4
iPad mini 3
iPad mini 2

18-06/05/ios-12-guncellemesi.png

Daha Hızlı ve Daha Duyarlı

İşletim sistemi tüm sistemde performans iyileştirmeleri sunuyor. Kamera yüzde 70’e kadar daha hızlı açılıyor, klavye yüzde 50’ye kadar daha hızlı görüntüleniyor ve yazı yazarken daha fazla duyarlılık sunuyor. Sistemde birçok şey aynı anda çalışırken bile uygulamalar iki kata kadar daha hızlı açılıyor. iOS 12, 2013’te sunulan iPhone 5s’ten şimdiye kadarki en gelişmiş iPhone olan iPhone X’a kadar çok sayıda aygıta yönelik olması sayesinde, daha önceki tüm sürümlere göre daha fazla aygıtta performans iyileştirmeleri sunuyor. Apple, AR platformu için Measure adını verdiği ölçüm uygulamasını da görücüye çıkardı. Kullanıcılar kameralarını ve Measure uygulamasını kullanarak ölçüm gerçekleştirebiliyor. Uygulama, dikdörtgenler gibi bazı nesneleri de algılayabiliyor. Apple’ın USDZ olarak adlandırılan yeni bir dosya biçimi oluşturmak için Pixar ile birlikte çalıştığı ifade ediliyor. Birden fazla uygulamayla çalışan USDZ, Adobe, Autodesk ve Sketchfab gibi şirketlerin uygulamalarına destek veriyor. USDZ, internet sayfalarında da uyumlu şekilde çalışıyor. Örneğin internet sayfasında gördüğünüz bir gitarı kameraya taşıyarak gerçek dünyada görmeniz mümkün. ARKit 2 sayesinde geliştirilmiş yüz izleme, gerçekçi render’lar, 3D nesne algılama gibi özellikler geliyor.

iOS 12 ile birlikte fotoğraf uygulamasına da yenilikler geliyor

Yepyeni Sizin İçin sekmesi, Anılar ve iCloud Paylaşılan Albümler’i birleştirerek favori anları tek bir yerde topluyor. Yeni paylaşım önerileri özelliği fotoğrafları arkadaşlarla paylaşmayı kolaylaştırıyor ve fotoğrafları gönderdiğiniz arkadaşınıza, aynı gezi veya etkinlikte çektikleri fotoğraf ve videoları sizinle paylaşması öneriliyor. Arama önerileri en uygun Etkinlik, Kişi, Yer, Grup ve Kategorilerin yanı sıra son aramaları da gösteriyor ve yeni arama işlevleri kullanıcıların birden fazla arama terimini birleştirerek tam aradıkları fotoğrafları bulmalarına olanak veriyor.

18-06/05/apple-ios-12.jpg

Rahatsız Etme Özelliği, Bildirimler

iOS 12’de yerleşik olarak bulunan yeni araçlar, kullanıcıların iOS cihazlarında geçirdikleri süreyi görmelerine ve kontrol altına almalarına yardımcı oluyor. Rahatsız Etme özelliğinin yeni modları belirtilen zaman, yer veya eylemle otomatik olarak sona eriyor ve Yatma Zamanı sırasında Rahatsız Etme özelliği sabah uyanana kadar ekran ışığını kısıp kilit ekranındaki bildirimleri gizleyerek kullanıcıların daha iyi uyumasına yardımcı oluyor. iOS 12, kesintileri azaltmak için kullanıcılara bildirimlerin iletilme biçimini yönetmelerini sağlayan daha fazla seçenek sunuyor. Kullanıcılar bildirimlerin sessiz bir şekilde iletilmesini veya tamamen kapatılmasını tercih edebiliyor. Gruplanmış bildirimler birden fazla bildirimi bir arada görüntülemeyi ve yönetmeyi kolaylaştırıyor.

Çok daha akıllı Siri

Siri’ye bundan böyle kısayollar eklenebiliyor. Siri Önerileri kilit ekranına eklenebiliyor. Her gün bir uygulamada aynı şeyi yapmanız durumunda Siri, kahve siparişi vermek gibi bir eylem önerebiliyor. iOS 12, Siri için geliştirilen ve Shortcuts adı verilen Kısayollar uygulamasıyla geliyor. Bir toplantıya geç kalmanız durumunda Siri, başka bir kişiye metin göndermeniz için bir seçenek sunuyor. Sesli Notlar uygulamasının da baştan aşağı yenilendiği dile getiriliyor. Sesli Notlar uygulaması aynı zamanda iPad’e de geliyor. İşletim sisteminde iPhone ve iPad kullanıcılarının zamanlarını nasıl geçirdikleriyle ilgili bir dizi araç yer alıyor. Kullanıcılar bundan böyle uygulamaların kullanımlarıyla ilgili bilgilere ulaşabiliyor ve bu uygulamaları belli bir saat aralığında kullanabiliyor. Örneğin bir kullanıcı Instagram uygulamasını bir saat boyunca kullanmak istediğinde bu süre dolduğunda uygulama kapanıyor. Dört yeni animoji’nin yer aldığı iOS 12’de dil algılama özelliği de bulunuyor. İşletim sisteminin en dikkat çekici özelliklerinden biri de Memoji. Memoji sayesinde kullanıcılar kendi emojilerini yaratabiliyor. Farklı deri tonları, saç stilleri, göz tiplerinin yer aldığı Memoji’nin kullanıcılara eğlenceli dakikalar yaşatacağını söyleyelim. Memoji’de Snapchat tarzı filtreler yer alıyor. Kullanıcılar diledikleri filtreleri seçerek iletişimi çok daha eğlenceli hale getiriyor.

Grup FaceTime

İletişim kurma ve önemli anları paylaşma biçimimizi değiştiren FaceTime, şimdi de Group FaceTime ile aynı anda birden fazla insanla online sohbet etmeyi kolaylaştırıyor. Katılımcılar dilenen zamanda eklenebiliyor, etkin olmaya devam eden sohbetlere daha sonra katılabiliyor, bir iPhone, iPad veya Mac’ten görüntülü veya sesli olarak katılmayı tercih edebiliyor, hatta Apple Watch’tan sesli FaceTime’ı kullanarak grup aramalarına katılabiliyorlar.

Siri Kısayolları

Siri Kısayolları, herhangi bir uygulamanın Siri’yle çalışabilmesini sağlayarak işleri halletmenin yeni ve çok daha hızlı bir yolunu sunuyor. Siri, akıllı özellikleri sayesinde sabah kahve siparişi vermek ya da öğleden sonra bir egzersiz başlatmak gibi, doğru zamanda doğru eylemleri önerebiliyor. Kullanıcılar belirli bir görevi başlatmak için basit bir sesli komut oluşturarak Kısayolları özelleştirebiliyor veya yeni Kısayollar uygulamasını indirip farklı uygulamalardan bir dizi eylemi tek bir dokunuş veya kişiselleştirilmiş sesli komutla gerçekleştirilecek şekilde programlayabiliyorlar. Geliştiriciler de Kısayol API’larını kullanarak bu yeni özellikten kolayca yararlanabiliyor.

iOS 12 nasıl yüklenir?

iOS 12’nin geliştirici ön sürümü bugünden itibaren developer.apple.com adresinden iOS Geliştirici Programı üyeleri tarafından indirilebiliyor. iOS kullanıcıları ise halka açık beta programına bu ayın ilerleyen günlerinde beta.apple.comadresinden erişebilecek.

iOS 12 hangi cihazlara destek veriyor?

iOS 12, bu sonbaharda iPhone 5s ve daha yeni iPhone modelleri, tüm iPad Air ve iPad Pro modelleri, iPad (5. nesil), iPad (6. nesil) iPad mini 2 ve daha yeni iPad modelleri ve iPod touch (6. nesil) için ücretsiz yazılım güncellemesi olarak sunulacak. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN