İPhone 14'ten İlk Görüntüler Sızdı! İşte Henüz Kimsenin Bilmediği İphone 14 Özellikleri

İPhone 14'ten İlk Görüntüler Sızdı! İşte Henüz Kimsenin Bilmediği İphone 14 Özellikleri

Apple'ın yakında çıkacak olan iPhone 14 serisi modellerinin kalıplarını gösterdiğini iddia eden bir fotoğraf, internette ortaya çıktı ve söylentilere göre cihazların göreceli boyutlarının başka bir ön izlemesini sundu.

Weibo tarafından ortaya çıkan resimde yer alan kalıpların büyük olasılıkla gerçek telefonlar yerine üçüncü taraf iPhone kılıflarının üretiminde kullanılmak üzere yapıldığını akılda tutmakta fayda var. Yine de, özellikle cihazların boyutlarıyla ilgili olarak, son aylarda duyduğumuz doğrulanmamış ayrıntılarla aynı hizada görünüyorlar.

Fotoğrafta ilk göze çarpan fark, iPhone mini modelinin olmaması. 2022'de iPhone boyutları değişiyor ve Apple, müşteriler arasında popüler olmadığı ortaya çıktığı için 5.4 inç iPhone'u ortadan kaldırıyor.

haberici-002.jpg

İPHONE 14 BOYUTLARI

İPhone mini satışlarının cansız olduğunu gördükten sonra Apple, amiral gemisi cihazları için daha büyük iPhone boyutları sunuyor: 6,1 inç iPhone 14, 6,1 inç iPhone 14 Pro, 6,7 inç iPhone 14 Max ve 6,7 inç iPhone 14 Pro Max . iPhone 14 modellerinin aynı düz kenarlı tasarıma sahip iPhone 13 modellerine benzemesi bekleniyor.

Seride hafif kamera çıkıntı boyutu değişiklikleri bekleniyor. Max Weinbach tarafından paylaşılan " iPhone 14 Pro" Max şemalarına göre, 2022 üst seviye "iPhone" üzerindeki kamera çıkıntısı, 4,17 mm kalınlığında veya iPhone 13 Pro Max'teki çıkıntıdan 0,57 mm daha büyük olacak.

Tümseğin "iPhone"un arkasında kapladığı alan da, mevcut 35,01 mm genişliğinden 36,73 mm'ye ve 36,24 mm yüksekliğinden 38,21 mm'ye çıkarak her boyutta yaklaşık %5 oranında artacaktır. Standart iPhone 14 modellerindeki göreceli değişikliklerin neler olabileceğini henüz öğrenemedik.

haberici1-002.jpg

İPhone 14'ten İlk Görüntüler Sızdı! İşte Henüz Kimsenin Bilmediği İphone 14 Özellikleri

İPHONE 14 KAMERA ÖZELLİKLERİ

Bu göze çarpan kamera değişikliklerinin ayrıca Ultra Geniş kamerada iyileştirmelere yol açması bekleniyor. Söylentiler, iPhone 14 Pro modellerinin geniş açılı kamerada önemli iyileştirmeler ve telefoto lenste güncellemeler görebileceğini öne sürdü.

Apple analisti Ming-Chi Kuo , 2022 Pro iPhone modellerinin mevcut 12 megapiksel kamera ve 8K video kayıt yetenekleri üzerinde büyük bir gelişme olacak 48 megapiksel Geniş kameraya sahip olacağına inanıyor.

iphone-kapak.jpg

Görüntü yalnızca cihazların arkasını gösterse de, 2022 iPhone 14 Pro modellerinin, hap şeklindeki bir oyukla eşleştirilmiş kamera için dairesel bir delik delme kombinasyonu lehine çentiği ortadan kaldırması bekleniyor. Bu değişikliğin Pro modelleriyle sınırlı olması beklenirken, standart iPhone 14 modellerinde çentik yer almaya devam edecek.

Apple'ın önceki lansman zaman çizelgelerini takip etmesi halinde, Eylül 2022'de lansmanı düzenlenmesi muhtemel bir etkinlikte iPhone 14 modellerini tanıtması bekleniyor. Bildiklerimiz hakkında çok daha fazla bilgi için iPhone 14 için yayınlandığım başka haberlerimize göz atabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN