iPhone sahipleri bu uygulamaları kullanmayı hemen bırakmalı! İşte verileri çalan o uygulamalar

iPhone sahipleri bu uygulamaları kullanmayı hemen bırakmalı! İşte verileri çalan o uygulamalar

Pek çok okuyucu, son zamanlarda popüler hale gelen yeni bir teknolojiyi duymuş olacak: VPN'ler. "Sanal özel ağ", yani sanal özel ağ anlamına gelen bir kısaltmadır. Bu teknoloji sayesinde verileriniz için tamamen anonim ve güvenli bir şekilde internette gezinmek mümkündür.

VPN'ler, güvenli bir bağlantı kullanarak tüm ağ etkinliklerini gizleyerek siber saldırılara karşı koruma açısından da bir dizi ilginç avantajı garanti edebilir. Daha önce teknisyenler ve uzmanlar için ayrılmış bir şeydi. Ancak bugün, VPN'lerin kullanımı herkesin erişimine açıktır, bu tür ağ bağlantısı sunan birçok çevrimiçi hizmetten birini kullanmanız yeterlidir.

1-006.jpg

VPN UYGULAMASI

Bu, özellikle şirketlerin bu tür altyapılardan yararlanmalarını sağlamak için ucuz ama eşit derecede etkili bir yöntemdir.. Bugün, bu nedenle, VPN teknolojisi kamu malı haline geldi. Akıllı telefonunuza bir uygulama yükleyin ve gizliliğinizi korumak için bir dizi veri korumasına ve araca erişmek için bir abonelik hizmeti için ödeme yapın. Yine de bir siber güvenlik uzmanı, iPhone sahiplerinin bu uygulamaları kullanmayı bırakmaları ve hemen telefondan kaldırmaları gerektiğini açıkladı.

IPHONE SAHİPLERİ BU UYGULAMALARI KULLANMAYI HEMEN BIRAKMALI

IPhone sahipleri bu uygulamaları kullanmayı hemen bırakmalı
İnternet bağlantısı, bilgi dolu “arabaların” ağın bir noktasından diğerine geçtiği bir otoyol olarak hayal edilebilir. Gişeler, kullanıcının ağa erişmek için bağlandığı noktalardır. VPN'ler, yetkisiz araçların erişemediği ve yalnızca aboneliği ödeyen kullanıcının diğer araçlardan gizlice dolaşabildiği bir tür paralel yoldur. Kimse onun o sokaklarda hareket ettiğini göremez ve nereye gittiğini bilemez. Burada: keşfedilen sistem kusuru, bunun yerine, bir VPN kullanılmasına rağmen bu bilgilerin, onu keşfetmek isteyen herkes tarafından kullanılabilir durumda kalacağını gösterir.

2-007.jpg

GİZLİLİĞE YÖNELİK RİSKLER

Araştırmalara göre, "iOS'taki VPN'ler dolandırıcı uygulamalar olduğu paylaşıldı. Araştırmacı, aslında korumalı bir ağın etkinleştirilmesinden önce kurulan tüm bağlantıların sonlandırılmayacağını ve veri göndermeye ve almaya devam edeceğini bulmuştur. iOS sistemi birden çok bağlantı kanalı kullanır ve bunların çoğu, örneğin uygulama bildirimleri için olanlar, bir VPN kapatıldığında bile açık kalır. Bu, kullanıcıyı potansiyel olarak tehlikeli veri sızıntılarına maruz bırakmak anlamına gelebileceğinden, hiç olmamalıdır.

Yapılan testler, 13.3.1'den 15.6'ya kadar farklı VPN ağ sağlayıcıları ve farklı iOS sürümleriyle gerçekleştirildi. Sonuçlar hep aynı çıktı. Ücretli üçüncü taraf sağlayıcılar tarafından sunulan VPN hizmetlerini kullanmayı bırakmalısınız. Kusur giderilene kadar, aslında boşa harcanacak paradan tasarruf etmenin en iyi yolu bu olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN