Işık Hızında İnternet Bağlantısına Sahip Olmak Çok Kolay! Bu Yöntemlerle Wi-Fi Sinyalini Kolayca Artırın

Işık Hızında İnternet Bağlantısına Sahip Olmak Çok Kolay! Bu Yöntemlerle Wi-Fi Sinyalini Kolayca Artırın

İstikrarlı ve hızlı bir internet bağlantısına sahip olmak artık herkes için acil bir gereklilik haline geldi. Bu durum sadece veri bağlantısı ile evden uzakta olduğumuzda değil, aynı zamanda evlerimizin içindeyken de geçerlidir. Yine de, yavaş bağlantı çok yaygın bir sorundur ve çoğu zaman sadece telefon operatörlerine bağlı değildir. Aslında, göreceğimiz gibi, modemin konfigürasyonunda ve ev içindeki boşlukların düzenlenmesinde de sorun olabilir.

CİHAN GÖKMEN

Herhangi bir değişiklik ve kuruluma geçmeden önce, bağlantının neden bu kadar yavaş olduğunu anlamak gerekir. Öğrenmek için, çeşitli cihazlardan ve farklı koşullarda bağlantıyı test ederek bir veya daha fazla ücretsiz çevrimiçi 'hız testi' gerçekleştirmeniz yeterlidir.

Örneğin, bilgisayarınızı bir Ethernet kablosuyla modeme bağlayarak ve Wi-Fi devre dışı bırakarak test yapmaya başlayabilirsiniz. Ardından diğer hız testlerine geçebilir, bilgisayarınızı ve diğer mobil cihazlarınızı kablosuz olarak ve evin farklı noktalarından bağlayabilirsiniz.
Tüm bu testlerden sonra, bağlantı yalnızca ilk durumda hızlı ve kararlıysa, telefon operatörünün herhangi bir sorumluluğunu ortadan kaldırabiliriz. Bu nedenle sorun, modemin konumuna veya yanlış yapılandırmasına bağlanabilir. Sonraki adımlarda, modem performansını hata yapmadan iyileştirmek için gerekli tüm adımları açıklayacağız.

haberici2-001.jpg

Wİ-Fİ SİNYALİNİ NASIL ARTIRACAĞINIZ HAKKINDA İPUÇLARI

Deneyebileceğimiz ilk şey modemimizin dahili ayarlarını değiştirmek. Bunu yapmak için, web adres çubuğuna "192.168.0.1" veya "192.168.1.1" yazarak kontrol panelinize erişmeniz yeterlidir. Bu noktada modem şifresini girdikten sonra gelişmiş ayarlara erişmeniz ve “kablosuz” ardından “kablosuz sinyal” seçeneğine tıklamanız gerekmektedir.

Buradan, 2.4 GHz veya 5 GHz olabilen dalga iletiminin frekans bandını değiştirebiliriz. İlk durumda, sinyal daha uzun mesafelerde, ancak daha yavaş iletilir; ikinci durumda daha hızlı bir ağımız olacak, ancak daha düşük bir menzile sahip olacağız. Hangisinin bizim için doğru olduğunu anlamak için testler yapmalıyız. Ancak, bu mekanizmaların nasıl çalıştığından tam olarak emin değilsek, bir teknisyene güvenmek daha iyi olacaktır.

haberici-002.jpg

EVİN HER ALANINDA HIZLI BİR İNTERNET BAĞLANTISINA SAHİP OLMAK

Ev bağlantısını geliştirmek için atabileceğimiz bir diğer adım, Wi-Fi ağını analiz etmektir. Çok fazla ayrıntıya girmeden, yakınlarda aynı frekansa yerleştirilmiş başka Wi-Fi ağları olduğunda, sinyal kalitesinde bir kayıp olabileceğini bilmek yeterlidir.

Her şeyden önce apartmanlarda yaygın olan bu sorunu aşmak için ağa farklı bir kanal kurmanız yeterli. Bu işlem, Google Play Store'dan indirilebilen basit bir uygulama olan "Wifi analizörü" ile kolaylaştırılabilir. İşte Wi-Fi sinyalinizi nasıl artıracağınız ve evinizde hızlı internete nasıl sahip olacağınızı öğrendiniz. Bununla birlikte, herhangi bir ağ çakışması tespit edildikten sonra, ne yapılması gerektiğini değerlendirmek için bir teknisyenle iletişime geçilmelidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN