Jeep Compass Türkiye'de satışa çıktı

Jeep Compass Türkiye'de satışa çıktı

Jeep Compass Türkiye’de satışa çıkarak tanıtım lansmanını gerçekleştirdi. Jeep Marka Direktörü Süslü, geçen yıl yüzde 100'e yakın büyüme yakaladıklarını aktardı. Aracın 4 farklı onanım seviyesiyle satışa çıktığını belirten Süslü, Jeep Compass fiyatı hakkında da bilgi verdi.

Jeep Compass Türkiye’de satışa sunuldu. Jeep Compass'ın tanıtımı, Koç Topluluğu Spor Kulübü Bağlarbaşı Korusu içindeki Jeep Experience Center'da (JEC) açık hava toplantısıyla gerçekleştirildi.

Jeep Marka Direktörü Özgür Süslü, toplantıda yaptığı konuşmada, 2021'i, geçen seneye kıyasla yüzde 20’lik büyüme ve 5 bin 300 adetlik satış ile kapatmayı hedeflediklerini bildirdi.

Jeep markası ile geçen yıl yüzde 100'e yakın büyüme yakaladıklarını aktaran Süslü, ayrıca Jeep'in, satışlarını Avrupa’da 2009 yılından bugüne 6, Türkiye’de ise 10 kat artırarak en çok büyüyen marka olduğunu belirtti.

Süslü, "Son 4 yılda otomobil pazarındaki ağırlığı yüzde 22'den yüzde 31'e yükselen SUV pazarında konumunuzu güçlendirerek yolumuza devam ediyoruz" dedi.

'COMPASS 4 FARKLI DONANIM SEVİYESİYLE SATIŞA SUNULDU'

Özgür Süslü, bu sene 2 bin adet Compass satışı gerçekleştirerek kompakt SUV segmentinin en iyi oyuncusu olacaklarını belirterek, yenilenen Jeep Compass'ı 4 farklı donanım seviyesiyle satışa sunduklarını bildirdi.

"Yenilenen Compass, Longitude, Limited, S Limited ve 80'inci Yıl Özel versiyonundan oluşan gam ile lansmana özel 459 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla showroomlarda yerini alıyor" diyen Süslü sözlerine şöyle devam etti:

"Kompakt SUV sınıfındaki modelimiz Compass’ın satış adetlerini 2017 yılından günümüze 10 katına çıkarttık. Markamızın pazarda büyümesine önemli katkıda bulunacak olan Compass’tan bu sene 2 bin adet satış gerçekleştirerek bu sınıfın en çok satan premium oyuncusu olmayı hedefliyoruz. Compass, en iyi satış performansını bu yıl gösterecek."

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Süslü, yeni Jeep Compass'ta lansmana özel yüzde 8 indirim sunulduğunu da açıkladı.

JEEP COMPASS FİYATLARI NASIL OLACAK?

Compass'ın eskisine göre 40 bin TL'ye varan ilave indirimle sunulduğunu belirten Özgür Süslü, fiyatlar hakkında şu bilgileri verdi?

"Yeni Compass fiyatları eski modele göre sadece 38 bin TL artışla 499 bin TL'den başlayacak. En çok satmayı planladığımız Limited versiyonu 539 bin, lansmana özel versiyonumuz 80'inci yıl 589 bin TL fiyat etiketine sahip olacak. Ürün gamının en üstünde yer alacak 4Xe S Limited versiyonunun liste fiyatı ise 869 bin TL olacak. Lansman dönemine özel ise yüzde 8 indirim sunacağız. Böylece fiyatlarımız 459 bin 900 TL’den başlayacak. S Limited 4xe donanımında 799 bin TL'ye ulaşacak. Lansman dönemi boyunca 30 bin TL değerindeki Panoramic Pack ve Tech Pack’i de Limited ve 80'inci yıl versiyonlarında hediye edeceğiz. Son olarak Compass’a özel uzatılmış garanti alanlara yüzde 1,59 faiz oranlı kredi sunacağız."

'NORMALLEŞME OTOMOBİLE OLAN TALEBİ ARTIRIYOR'

Jeep Marka Direktörü Süslü, Türkiye otomobil pazarı beklentilerine ilişkin bir soru üzerine, "Otomobil pazarının geçtiğimiz yılın bir miktar üzerinde, 650-700 bin aralığında gerçeklemesini öngörüyoruz. Önümüzdeki dönemde normalleşme süreci de var. Normalleşme sürecinin etkisiyle insanlar artık daha çok dışarı çıkıyor. Bu da otomobile olan talebi artırıyor. Dolayısıyla evet, kurda son birkaç aydır olumsuz bir gelişme var ama Türkiye'deki toplam dinamiklere baktığımız zaman dinamiklerin canlı olduğunu söyleyebilirim" dedi.

'3D GÖRÜNÜM KAZANDI'

Aracın teknolojik özellikleri hakkında bilgi veren Jeep Pazarlama Müdürü Övgü Özarpacı, "Jeep Compass'ın markanın ruhunu yansıtan 7'li ızgarasının formunda yapılan değişiklik, araca 3D bir görünüm kazandırdı. Yeni krom çerçeveli ızgara ve yeni ön tampon tasarımıyla Compass, bir önceki nesline göre daha kaslı ve daha güçlü bir görünüm kazandı. Tasarımı değişen Bi-Xenon farlar ise yerlerini daha yüksek enerji verimliliği sağlayan Led farlara bıraktı. İç mekandaki konfor ve teknoloji ögeleri ise aracın şık ve aynı zamanda zamanın ruhunu yakaladığını da gösterecek şekilde tasarlandı. Yenilenen Compass, günlük hayatın ulaşım gereksinimi ve zorlu yol koşullarındaki kullanım gereksinimlerini en iyi şekilde karşılıyor ve böylece markanın 'istediğin yere git, özgürce yaşa' felsefesine sadık bir yapı sergiliyor" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN