Köpekler insan nefesinden stres kokusu alabiliyor

Köpekler insan nefesinden stres kokusu alabiliyor

Bilim insanlarının yaptığı bir çalışmaya göre köpekler nefes ve terden hislerimizi anlayabiliyor.

Independent’in haberine göre, sahipleri tarafından gönüllü olan dört köpek, Treo, Fingal, Soot ve Winnie koku üzerine eğitildi. Köpekler, 700 örneğin 650’den fazlasında, stresli kişilerden alınan koku ve nefesi tespit etmekte başarılı oldu.

Belfast’taki Queen’s Üniversitesi’nden araştırmacılar, bilimsel Plos One gazetesinde yayımlanan çalışmalarının terapi köpeklerini eğitmeye yardımcı olmasını umuyor. Köpekler dünyayı koku üzerinden deneyimliyor. Bu nedenle son derece yüksek olan koku algılama kapasiteleri, hali hazırda uyuşturucu, patlayıcı, bazı kanser türleri ya da diyabet, hatta Kovid-19 dahil çeşitli hastalıkları tespit etmekte kullanılıyor. Araştırma için 36 kişinin zor bir matematik problemini çözmeden önce ve sonraki stres seviyeleri tespit edildi. Nabızlarındaki ve kan basınçlarındaki değişime göre her biri ter ve koku örneği verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN