Merkür Retrosu ne zaman bitiyor? Başladığı gibi akrep burcunda sonlanıyor

Merkür Retrosu ne zaman bitiyor? Başladığı gibi akrep burcunda sonlanıyor

2019’un 31 Ekim'de başlayan Akrep burcundaki son Merkür gerilemesi (retro) ne zaman bitiyor astroloji takipçileri tarafından merak ediliyor. Peki Merkür Retrosu nedir, ne zaman bitecek? İşte 2019 son Merkür Retrosu ile ilgili ayrıntılar…

 

Merkür gerilemesi için geri sayım başladı. Akrep burcundaki Merkür gerilemesi 22 Kasım Cuma günü sona erecek. Merkür Retrosu yine başladığı gibi Akrep burcunda sonlanacak. Peki Merkür Retrosu neleri etkileyecek? İşte konu ile ilgili ayrıntılar…

MERKÜR RETROSU NEDİR?

Retro, gerileme anlamına gelen olaylara denir. Merkür Retrosu da Merkür gezegeninin gerileme hareketi olarak isimlendirilebilir.
Bir gezegenin geri harekette olması demek, aslında yörüngesinde yavaşlaması ve dünyadan bakıldığında da geri gidiyor gibi olmasından kaynaklanır. Bir gezegenin gerilemesi astrolojik olarak dinlenme yerinde sayma anlamına gelir. Bu nedenden kaynaklı olarak yönettiği alanlarda aktiviteler sağlıklı çalışamaz, pek çok alanda kargaşalar olur, iletişim ve teknolojik bozulmalar, sinir, kaygı, gecikmeler gibi durumlar meydana gelir.


19-11/20/mergurjpgg-1574247759.jpg

Merkür retrosu, yılda iki veya üç kez gerçekleşir. Merkür, astrolojide iletişim gezegeni olarak bilinir fakat yönettiği alanlar sadece bununla kısıtlı değildir.
Gezegen; düşünce, haberleşme, yazma, teknoloji, seyahatler, ticaret, reklam, kitap, senaryo ve yazılı kaynakları da yönetir.
Merkür, retro hareketi boyunca bu alanlarda etkili olur. Ayrıca, Merkür retrosu döneminde sık sık yanlış anlaşılmalar, iletişim kopuklukları ve aksaklıklar yaşanabilir. Ayrıca teknolojik aletlerde sorunlar yaşanabilir, bilgilerde sorun çıkabilir.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

MERKÜR RETRO DÖNEMLERİ

• 5 Mart ile 30 Mart arası Balık burcunda gerçekleşti.
• 7 Haziran ile 2 Ağustos arası Aslan burcunda başlayıp Yengeç burcunda sona erdi.
• 31 Ekim ile 22 Kasım arası Akrep burcunda gerçekleşiyor.

MERKÜR NELERİ ETKİLEYECEK?

Merkür, astrolojide; zamanı, iletişim araçlarını, yolculuğu ve haberciliği temsil eder.
Merkür retrosu, stresli ve zor bir dönemi beraberinde getirir. Ancak bunun da bazı avantajları vardır. Hayatınızdaki bazı fazlalıklardan kurtulabileceğiniz bir dönem olarak karşımıza çıkar.
Merkür gerilemesi sosyal çevre ve kişilerarası becerileri de etkileyecek. Bu dönemde eski dostluklarınız yenilenebilir ya da yeni arkadaşlıklar edinebilirsiniz.
Merkür gerilemesi aile, iş ve sağlık alanında sıkıntılar yaratabilir. Bu dönemle aile ile olan ilişkilere ve sağlığa özen gösterilmelidir.
Bu dönem aynı zamanda aile ve ilişki sorunları hakkında konuşmak için de iyi bir zaman olabilir. Çünkü normalden daha duyarlı ve özenli hissedeceksiniz. Diğerleri de duygularını paylaşmak için size de iyi gelecek.
Merkür gerileme dönemine girmeden birkaç hafta önce eldeki işleri ve projeleri bitirmekte fayda vardır. Hayat durduramaz, ancak ilerisi planlanabilir. Hayatınız için yedek planlar hazırlayın ve agresif insanlar ile yanlış iletişim içine girme ihtimaline karşı kontrollü olun.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN