Microsoft çevre günahlarını silecek

Microsoft çevre günahlarını silecek

Microsoft, neden olduğu karbondioksit atıklarını sıfırlamak için iddialı bir program başlattı. Microsoft Başkanı Smith imzasıyla yayımlanan bildiriye göre, Microsoft, 2030 yılına kadar kendi üretimleri ile çevreye yayılan karbondioksit salınımı miktarını sıfırlayacak.

KARAR/ALMANYA

Microsoft, 2030 yılına kadar kendi üretimleri ile çevreye yayılan karbondioksit (CO2) miktarını sıfırlayacağını, 2050 yılına kadar ise atmosferden temizleyeceğini açıkladı.

Microsoft Başkanı Brad Smith imzasıyla yayımlanan basın bildirisinde "Dünya CO2'den arınma hedefine ulaşma yükümlülüğü altındayken, içimizde hızlı hareket etme imkanına sahip olanların bunu hemen yapması gerekir. Bundan dolayı Microsoft yıllar içinde kendisinden kaynaklanan CO2 ayak izlerini tamamen bertaraf edecektir" ifadeleri yer aldı.

Microsoft, üretim ve dağıtım süreçlerinde ortaya çıkan karbondioksit gazlarının 2030 yılına kadar yarıya düşürmeyi, neden olduğu karbondioksitten daha fazla miktarda gazı da temizlemeyi hedefliyor.

BİR MİLYAR DOLAR HİBE

Microsoft, bu amaçları için Negatif Emisyon Teknolojileri'ne (NET) bir milyar dolar hibede bulunacak. Basın açıklamasında karbondioksit sorunun çözümü için bugün mevcut olmayan yeni teknolojilere ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Microsoft, 2025 yılına kadar operasyon merkezlerinde, binalarda ve bütün emlaklarında yenilenebilir enerji kullanacak. Şirketin bütün birimlerinin neden oldukları emisyon için ödemek zorunda olduğu özel vergi arttırılacak. Microsoft, birlikte çalıştığı tedarikçilerini de 2021 yılından itibaren daha az karbondioksit konusunda teşvik edecek.

Microsoft'un haricinde Amazon, Google ve Apple da çevre koruma konusunda benzeri adımlar atacak.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN