Momo nedir nasıl ortaya çıktı? Momonun gerçek yüzü tehlike saçıyor

Momo nedir nasıl ortaya çıktı? Momonun gerçek yüzü tehlike saçıyor

‘Momo nedir, nasıl ortaya çıktı, nasıl indirilir ve Momo oynayan çocuk nasıl anlaşılır?’ gibi detaylar, oyunun gerçek yüzünü gören ailelerin merak ettiği konu başlıklarından oluyor. Dünyanın birçok bölgesinde çocukları ağına düşüren ve yasaklı olan bu oyunla ilgili aradıklarınız haberimizde…

Tüm dünyanın başına musallat olan ve ailelerin korkulu rüyası hâline gelen ‘Momo nedir, nasıl ortaya çıktı, nasıl indirilir?’ gibi konular, merak ediliyor. Bir bilgisayar oyunu olarak tasarlanan Momo’nun gerçek yüzü, korkunç. Peki aileler bu oyundan çocuklarını nasıl korumalı? Momo oynayan çocuk nasıl anlaşılır? Tüm bu gelişmeler karar.com’da…

İŞTE MOMO’NUN GERÇEK YÜZÜ

Sanal bir karakter olarak yaratılan ve son zamanlarda dünyanın birçok bölgesinde konuşulan kurgusal bir animasyon olduğu düşünülen Momo'nun sırrı ortaya çıktı. Sosyal medya üzerinden yayılan ve özellikle küçük yaş grubunda yer alan çocukları hedef seçen oyunların sayısı bir hayli yükseldi. Oyunların içinden çocukları tehdit eden, intihara götüren ve şiddet eğilimini yükselten içerikler bulunuyor. Momo da tam bu bahsedilen yönleriyle çocukların hayatını doğrudan kötü yönde etkileyen yeni bir oyundur. Keiuke Aisawa adında Japon bir heykeltıraşın ortaya çıkardığı ve müzede sergilediği asıl ismi 'Mother Bird' olan bir heykel tasarımı olan Momo, art niyetli kişilerce dijital ortama aktırılmasının ardından milyonlarca çocuğun hayatını tehlikeye sokan bir oyun figürü konumuna getirildi.

MOMO’YA NE OLDU?

Son olarak intihar oyunu Mavi Balina'ya benzer bir sanal şiddet oyunu olduğu iddia edilen 'Momo'nun simgesi heykelin oluşturucusu, eserini yok ettiğini duyurdu. The Sun gazetesine konuşan 43 yaşındaki Japon heykeltıraş Keisuke Aiso, Momo’nun öldüğünü, lanetinin de kalktığını ifade ederek, bundan sonra çocukların rahat edebileceğini söyledi. Aiso, heykelin insanları korkutmak için kullanılmasından ötürü de kendini suçlu hissettiğini anlattı.

19-08/06/momo-1565072830.jpg

MOMO NEDİR?

İnternet, Momo ile alakalı içeriklerle doldu taştı. Sosyal haber sitesi Reddit'te en fazla okunanlar arasında, “Whatsapp kızı Momo kim ve nedir?” başlığı yer alıyor. Bu soruya aynı platformda verilen en popüler cevap ise şu şöyle:

Momo, Meksika ülke uzantılı bir telefon numarası üzerinden atılan mesajlara cevap verebiliyor. Momo ile ilgili kesin olarak bilinen tek şey, Japonya(+81), Kolombiya (+52) ve Meksika'da (+57) ülke uzantılı üç ayrı numaranın oyunla ilişkilendirilmiş olması. Kullanılan fotoğraf ise Japonya'da bir sergiden elde edilmiş. Artık Momo olarak bilinen bu korkunç yüz, söz konusu sergide yer alan bir “kuş kadın heykeline” aitti.

“İspanyolca konuşulan ülkelerden birinden bir kişi, Instagram'dan bir fotoğraf keserek bununla bir Whatsapp kullanıcısı yarattı. Bu numara yayıldı ve temasa geçenlere rahatsız edici fotoğraflar gelmeye başladı. Bazıları Momo'nun kişisel bilgilerine ulaştığını da söylüyor.”

Akıllardaki kaçınılmaz soru ise Momo oynamanın ne gibi tehlikeler barındırdığı. Meksika siber suçlar polisi, tanınmayan bir numara ile mesajlaşmanın tehlikeleri yanında, Momo'nun olası tehditleri ile ilgili beş ayrı başlık gösteriyor:

Vanilla Müzesinde 2016 yılındaki sergide görücüye çıkan “Momo” etkinliğin en çok ilgi çeken işlerinden biriydi. Birçok kişi onunla çekilen fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaştı ve bu şekilde de Instagram'da yayıldı. Meksika polisi, bu sırada bir kişinin Instagram'da rastladığı fotoğrafı kestiği ve Momo karakterini yarattığı görüşünde.,

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

TEHLİKELERİ

Şiddet öven bir dil kullanılıyor ve kişiler intihara sürüklenebiliyor, Kişisel bilgileriniz çalınabilir, Kişilerden zorla para elde edilebiliyor ve Oyuna katılanlar, depresyon ve kaygı ataklarına kapılabiliyor, Kullanıcılar tehdit ve taciz ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN