NASA‘ya hizmet veren Türk şirketi 40 milyon dolar yatırım aldı

NASA‘ya hizmet veren Türk şirketi 40 milyon dolar yatırım aldı

Müşteri portföyünde NASA, NATO, ABD Enerji Bakanlığı gibi kurumları barındıran Türk Şirketi Netsparker, Turn/River Capital'den 40 milyon dolar yatırım aldı.

Müşteri portföyünde NASA’dan NATO’ya, ABD Enerji Bakanlığı’ndan bankalara kadar birçok global kurum ve kuruluşa bulunan Netsparker Şirketi geçtiğimiz günlerde ABD merkezli Turn/River Capital adlı şirketten 40 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu!

Netsparker alınan bu yatırım ile ürün geliştirme, satış ve pazarlama ağının büyütülmesi, satın almalar ve ayrıca farklı pazarlara açılması için kullanılarak küreselde daha etkili olmak istediğini açıkladı.

ŞİRKET NASIL DOĞDU?

Türk güvenlik uzmanı Ferruh Mavituna tarafından 2009 yılında kurulan Londra merkezli Netsparker, web tabanlı uygulamalar için güvenlik hizmeti sağlıyor. Netsparker aslında sanal bir ürün, bir bilgisayar yazılımı olarak doğdu. Amacı web uygulamalarını tarayarak olası sorunları tespit etmek.

Netsparker web sitelerini, uygulamalarını veya servislerini akıllı ve donanımlı bir saldırgan gibi tarayıp, olası sorunları tespit ediyor. Örneğin bir web siteniz var ve pratik bir şekilde güvenlik testi yaptırmak istiyorsunuz, bu yol ile şayet varsa açıklarınızı öğrenmek ve bunları kapatarak daha güvenli bir sisteme sahip olmak istiyorsunuz. İşte bu noktada Netsparker sizin için yüzlerce saldırıyı gerçekleştiriyor ve her işlemi kalem kalem not alıyor, tarama sonrası size detaylı bir rapor çıkartır ve dahası; tavsiye ve çözüm önerilerinde bulunuyor. 

ÜNLÜ MARKALARA HİZMET VERİYOR

Bir güvenlik tarayıcısı olarak üretilen Netsparker, zamanla sağladığı başarılı hizmetinin yanı sıra hız ve zaman konusundaki tasarrufu sayesinde de hak ettiği ilgi ve önemi gördü, büyüdü. Alanında ülkemizde liderlik koltuğunda oturan Netsparker, dünyada ise sayılı ürünler arasında yer alıyor. NASA, Garanti, Siemens, VeriSign, Akbank, Samsung, University of Toronto, McAfee, Sony, Microsoft, Türksat ve daha birçok dünya markasına da hizmet veriyor. 

Nasıl Çalışıyorlar?

Ülkemizde, Gebze Teknokent’te de ofisleri olan Netsparker, çalışanlarına dilediği yerde ve zamanda çalışma imkanı sağlıyor! İsteyen evinden, isteyen ofisten çalışabiliyor, kendi çalışma saatlerini takım arkadaşları ile birlikte ayarlayabiliyor. Elbette cumartesi ve pazar günleri mesaileri yok! :) Bu arada not etmekte fayda var. Netsparker’ın yaklaşık 35 kişilik uluslararası bir ekibi olsa da tüm mühendis ekip Türk ve Türkiye’de yaşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN