Neptün'ün en net fotoğrafı yayınlandı

Neptün'ün en net fotoğrafı yayınlandı

NASA, James Webb Uzay Teleskobu tarafından çekilen son 30 yılın en net Neptün fotoğrafını paylaştı.

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Neptün'ün şu ana kadarki en net fotoğrafını yayınladı. Geliştirilmesi 10 milyar dolara mal olan James Webb Uzay Teleskobu tarafından çekilen Neptün, daha önce 1989 yılında NASA'nın Voyager uçuşunda görüntülenmişti.

İngiliz The Miorror'un haberine göre; Webb'in Yakın Kızılötesi Kamera (NIRCam) görüntüleri, Neptün'ün etrafındaki parlak halkaları ortaya çıkardı. Ayrıca, teleskobun kararlılığı ve hassasiyeti nedeniyle gezegenin yakınında tespit edilen daha soluk "toz bantları" olduğunu da gözler önüne serildi.

Neptün sistem uzmanı ve bilim adamı Heidi Hammel, "Bu soluk, tozlu halkaları en son gördüğümüzden bu yana otuz yıl geçti ve onları kızılötesinde ilk kez görüyoruz." ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN