NSA'in GHydra hamlesi tartışmaları da beraberinde getirdi

NSA'in GHydra hamlesi tartışmaları da beraberinde getirdi

Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı NSA 1 milyon 200 bin satırlık zararlı yazılım analiz programını genel kullanıma açtı. NSA'in bu hamlesi beraberinde pek çok tartışmanın ortaya çıkmasını sağladı.

Ziyahan ALBENİZ / KARAR.COM

Dünyaca ünlü siber güvenlik konferansı RSA'da kamunun kullanımına açıldığı duyurulan GHydra isimli tool beraberinde pek çok tartışmayı da getirdi. Uygulamayı inceleyen güvenlik araştırmacılarının bir kısmı uygulamada arka-kapı olduğunu belirtirken, NSA ise "böyle bir arka kapıyı bulmak için programı lime lime edilecek bir topluma yapılacak en en şey arka kapı olan bir program vermektir" diyerek esprili bir dilde kendini savundu.

NSA siber güvenlik danışmanı Rob Joyce bu yazılımların ABD vatandaşlarının vergileri ile geliştirildiğini, uygulamanın kullanımını yaygınlaşması ile, programı kullanan daha fazla insan sayesinde NSA'in insan kaynağı açığını da kapatabileceği belirtiliyor.

NSA'in böylesi bir programı kamu erişimine açmasının psikolojik bir boyutu olduğu, NSA'in böylece rakiplerine karşı "elimizde daha iyileri var" şeklinde psikolojik bir üstünlük kuracağı uzmanların paylaştığı görüşler arasında.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN