Online müşteri değerlendirmeleri nesnel değil

Online müşteri değerlendirmeleri nesnel değil

Online satış platformlarında müşterilerin yaptığı değerlendirmelerin çoğu nesnel kriterlere dayanmıyor.

KARAR/ALMANYA

Internet üzerinden alışveriş yapan müşterilerin aldıkları ürünler hakkındaki yaptığı değerlendirmeler çoğu kez profesyonel tüketiciyi koruma kurumlarının yaptığı değerlendirmelerle uyuşmuyor. Bu durum en azından Almanya’da yapılan online alışverişlerde geçerli.

Almanya’da yapılan bir araştırmaya göre online alışveriş platformlarında müşterilerin yaptığı ürün değerlendirmeleri Almanya ve Avrupa’nın en büyük ve saygın tüketiciyi koruma birliği olarak bilinen Stiftung Warentest tarafından yapılan değerlendirmelerle örtüşmüyor.

SİSTEM SAĞLIKLI YORUMA UYGUN DEĞİL

Dortmund Teknik Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada incelenen 1300 elektronik ürün hakkında Amazon’da yapılan müşteri değerlendirmelerinin sadece üçte biri, Stiftung Warentest’in bu ürünler hakkında yaptığı değerlendirmelerle uyumlu.

Araştırmacılara göre bunun en önemli nedeni Amazon’daki yıldızlı değerlendirme sisteminin bir ürünün kalitesini tam olarak değerlendirmeye müsait olmaması.

ORTA YOL YOK

İncelenen ürünler, akıllı telefon, kulaklık, tost makinesi gibi ürünlerden oluşuyor. Stiftung Warentest tarafından yapılan açıklamada farklı değerlerin ortaya çıkması Amazon değerlendirmesinde "orta yol" yorumların olmamasına bağlanıyor. Yani bir ürünü sadece çok beğenen ya da hiç beğenmeyenler değerlendirme yapıyor. Diğerleri yapmıyor.

Bir diğer farklılık nedeni ise tüketicilerin, örneğin kulaklıklardaki zararlı maddeler, bebek kameralarındaki veri güvenliği ya da saç kurutma makinalarındaki elektrik güvenliği gibi ürün özelliklerini test etme imkanı olmaması.

YORUMLAR DOĞRU OKUNMALI

Stiftung Warentest her şeye rağmen tüketicilerin internette yaptığı yorumların faydalı yönlendirmeler olduğunu belirtiliyor. Ancak bu yönlendirmelerin dikkatli kullanılması gerekiyor. Negatif yorumlarda, ürünle ilgili eksiklikleri onaylayan başka kaynaklara da başvurulması tavsiye ediliyor.

Öte yandan uzun yorumlarda tüketicilerin dikkatli olması isteniyor. Bu yorumların, para karşılığı yapılma ihtimali var. Stiftung Warentest bu tür şüphelerin olabileceği durumlarda, ilgili kişini profilinin dikkatle incelenerek, diğer yorumlarına göz atılmasını tavsiye ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN