Otomotiv devi Nissan hacklendi

Otomotiv devi Nissan hacklendi

Japon otomotiv devi Nissan’a düzenlenen hacker saldırısında kullanıcıların kişisel bilgilerinin çalındığı belirtildi. Nissan kanadından henüz olaya ilişkin net bir açıklama yapılmazken, kullanıcılarının kredi kartı bilgilerinin çalınıp çalınmadığına dair ise henüz bir açılamada yapılmadı.

Japon otomotiv devi Nissan, skandal bir hack olayı ile çalkalanıyor. Otomotiv dünyasına etkileyici model ve tasarımları ile damgasını vuran firmaya, geçtiğimiz aylarda düzenlenen bir hacker saldırı kullanıcılarının kişisel bilgilerinin riske girmesine neden oldu.

1 MİLYON KİŞİNİN KİŞİSEL BİLGİLERİ ÇALINDI

Kanada merkezli iki Nissan servisine yapılan saldırıda 1,1 milyon kullanıcının kişisel bilgilerinin çalındığı belirtiliyor. Düzenlenen saldırıda kullanıcıların isim, soyisim, adres, kredi notu, ödeme planları ve kişisel bilgilerinin çalındığı ifade ediliyor. Kart bilgilerinin sızdırılıp sızdırılmadığı hakkında ise firma tarafından her hangi bir yapılan açıklama bulunmuyor. Nissan ise hala olayın nasıl gerçekleştiğine araştırıyor.

Konuya ilişkin henüz ayrıntılı bir açıklama bulunmazken, sadece Kanada’da bulunan kullanıcıların bilgilerinin çalındığı ifade ediliyor. Hal böyle olunca Kanada harici diğer Nissan kullanıcılarının kişisel bilgilerini güvende olduğu belirliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN