Özel siber güvenlik nasıl sağlanır?

Özel siber güvenlik nasıl sağlanır?

Hacker saldırıları ve siber güvenlik her gün karşılaştığımız kavramlar. İnternette güvenli bir şekilde gezinmek için bir uzman olmaya gerek yok. Biraz dikkat ve birkaç tedbirle birlikte bireysel siber güvenliği sağlamak mümkün.

KARAR/ALMANYA

Alınabilecek en temel tedbirler şunlar: Softwarelerin düzenli olarak update yapılması. Şifre menajerleri kullanılması. Her şifre kullanılması gereken sayfa için rastgele bir şifre belirlenmesi.  Ziyaret edilen yeni web siteleri e mailler ve email ekleri hakkında sağlıklı bir şüphe duymak. Özel ve önemli verileri şifreleyerek saklamak.

BİRAZ PARONAYANIN ZARARI YOK

Mark Zuckerberg  laptop kamerasını bir bantla kapattığını söylemişti. Bu yönde  biraz paranoyanın zararı yok. Şifre güvenliği için şifre güvenlik menajeri uygulamaları bulunuyor. Küçük büyük harflerden, rakamlardan ve özel işaretlerden oluşan şifreleme güvenlik anlamında büyük katkılar sağlayabilir.

HERKESE AÇIK WLAN’A DİKKAT

Güvenli ve kapsamlı olarak şifrelenmeşi bir internet bağlantısı büyük önem taşıyor. Hele herkesin girdiği bir WLAN bağlantısı üzerinden internete giriyorsanız. Bir VPN bağlantılarınızı güvenli ve garantili şekilde şifreler. Özellikle büro dışında çalışanlar için VPN daha da anlamlı.

SABİT DİSKLERİ ŞİFRELEYİN

Sabit disklerin korunması artık çok basit. MacOS ile çalışnlar için Filevault, Windowsla çalışanlar için ise 10 Pro ya da Bitlocker tavsiye edilebilir. Sabit diski şifrelemeniz durumunda şifrenizi bilmeyen hiç kimse verilerinize ulaşamaz.

Doğru uygulamalar ve bilinçli kullanım ve biraz dikkatle veri güvenliğinizi azami düzeye çıkartabilirsiniz. Siber güvenlikte aslolan önemli olan alanların korunması. Ayrıntılara takılıp boğulmak yerine önemli olan alanlara konsantre olmak daha hayırlı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN