Beslenmenin dünü, bugünü ve yarını konuşulacak

Beslenmenin dünü, bugünü 
ve yarını konuşulacak

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı tarafından düzenlenen 3. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’nde bu yıl beslenmenin geleceği masaya yatırılacak ve Sabri Ülker Bilim Ödülü sahibini bulacak.

Toplumun gıda, beslenme ve sağlıklı yaşam bilincinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla 2009 yılında kurulan Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı bu yıl 3. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’nde “Beslenmenin Geleceği”ni tartışacak.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker’in, Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı Genel Sekreteri Begüm Mutuş’un ve T.C. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleşecek olan konferansta dünyaca ünlü beslenme uzmanları beslenme alışkanlıklarını olumlu yönde değiştirmenin yollarını anlatacak.

Dünyaca ünlü beslenme uzmanları katılacak

Bu kapsamda Harvard Üniversitesi Fredrick John Stare Epidemiyoloji ve Beslenme Profesörü, Beslenme Bölümü Başkanı Walter C. Willett, Harvard Üniversitesi James S. Simmons Genetik ve Metabolizma Profesörü, Genetik ve Kompleks Hastalıklar Bölümü ve Sabri Ülker Merkez Başkanı Gökhan Hotamışlıgil, Washington Üniversitesi Halk Sağlığı Beslenme Merkezi Direktörü Prof. Adam Drewnoski, Hohenheim Üniversitesi Biyokimya ve Beslenme ve Gıda Güvenliği Merkezi Bölüm Başkanı Prof. Hans Konrad Biesalski, Pensilvanya Devlet Üniversitesi Helen A. Guthrie Kürsüsü Beslenme Bilimleri Profesörü Barbra J. Rolls ve Surrey Üniversitesi Gıda, Tüketici Davranışı ve Sağlık Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Monique Raats sağlıklı yaşama dair önemli bilgiler verecek.

Diyet ve sağlık, beslenme, bilim ve yaşam, beslenme ekonomisi, çocukların yeme davranışını anlamak, yaşlılıkta beslenme ve besin öğesi gereksinimleri 3. Beslenme ve Sağlık Yaşam Zirvesi’nde konuşulacak başlıklardan sadece birkaçı...

Sabri Ülker Bilim Ödülü sahibini bulacak

Dünyada diyabet, kalp damar hastalıkları, solunum sistemi rahatsızlıkları ve kanser gibi kronik hastalıkların artması sebebiyle yetersiz dengesiz beslenme ve hareketsiz yaşam stilinin değişmesi gerektiğine dikkat çeken Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı, söz konusu zirvede 100 bin TL tutarındaki Sabri Ülker Bilim Ödülü’nü bu yılki sahibine verecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN