Robot olmadığınızı kanıtlamak zorunda kalmayacaksınız! İOS güncellemesiyle ReCaptcha sorunsalı bitiyor

Robot olmadığınızı kanıtlamak zorunda kalmayacaksınız! İOS güncellemesiyle ReCaptcha sorunsalı bitiyor

Sürekli önümüze çıkan ve robot olmadığımızı kanıtlamak için can çekiştiğimiz ReCaptcha testleri tarihe mi karışıyor? iPhone'un yeni sürümü İOS 16 güncellemesinde ReCaptcha'ya karşı hangi önlemler alınacak? Testlerden tamamen kurtulmak mümkün olacak mı? ReCaptcha olmazsa güvenlik nasıl sağlanacak? İşte detaylar...

Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin internette yer alan anlamsız ReCaptcha testleri tarihin tozlu sayfalarından gelen lanetli bir bela gibi kullanıcıların üzerine çökmeye devam ediyor.

Robot olmadığımızı kanıtlamak için can çekiştiğimiz ve bazen yaya geçidini, bazen trafik lambasını, bazen su fışkiyesini bazen de neredeyse üçgenin iç açılarının toplamını bulmaya çalıştığımız ReCaptcha testleri gerçekten sıkıcı olsa da şirketler güvenlik önlemleri için bunları uygulamada tutmaya devam ediyor.

iPhone telefonların işletim sistemi İOS'un yaptığı son güncelleme ise bu noktada çığır açıcı bir gelişmeyi de beraberinde getirebilir. Yakın zamanda gerçekleşen WWDC 2022 etkinliğinde tanıtılan İOS 16'da ReCaptcha testlerine çok daha az rastlayacağız.

rec.png

ATLAMA HAKKI VERİYOR

Kullanıcılarının deneyimini ve güvenliğini önemseyen Apple sonunda bu soruna da bir çözüm bulmuş gibi görünüyor.

Apple cihazların kimliğinin güvenilirliği sayesinde söz konusu ReCaptcha testlerinden imtina etmek mümkün olacak.

Apple ID kullanılan cihazda sıradışı eylemler sergilenmediği, bir diğer deyişle tıpkı web sitelerindeki gibi güvenilir adresi koruduğunuz sürece size ReCaptcha testi sorulmayacak. Güvenilir hesabınız sayesinde ReCaptcha testlerini atlama hakkını kazanmış olacaksınız.

ROBOT TRAFİĞİNİ ENGELLEMEYİ HEDEFLİYOR

ReCaptcha testleri aslında siteye zarar veren sahte robot trafiklerini önlemek için oluşturulmuş, işleyen bir güvenlik önlemi.

Siber saldırı timleri sitelerde boş trafik oluşturarak sunucuyu çökertmeyi amaçlıyor. Ancak bunun için yüz binlerce bilgisayar kullanamayacaklarından robot adresler kullanıyorlar.

Söz konusu botlar da sunucuyu çökerterek bazen saatlerce hatta günlerce eski haline gelmesine engel teşkil ediyor.

Siteyi ziyaret eden kullanıcıların robot olmadığını kanıtlaması ise ancak gerçekten robot değillerse mümkün oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN