Robowars için geri sayım başladı

Robowars için geri sayım başladı

Türkiye'de ilk kez mobil uygulama kontrollü robot yarışması formatının uygulanacağı Robowars.dev robotik yarışması için geri sayım başladı.

Mobiler.dev mobil yazılım topluluğu tarafından organize edilen ve ön başvuruları 1 Mayıs'ta açılan yarışma, 18 Eylül'de İstanbul'da Kolektif House Levent ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Gençlerin hem robotik ve mobil uygulama entegrasyonlarını öğrenebilmesini hem de eğlenceli zaman geçirebilmesini amaçlayan yarışmada 10.000 TL’lik ödül de sahibini bulacak. Kovid-19 kapsamında gerekli önlemlerin alınacağı yarışma, YouTube’dan canlı olarak da yayınlanacak.

1 EYLÜL'E KADAR SÜRECEK

Yarışmacılar, ön başvuru sonrası 1 Eylül'e kadar olan yaklaşık 1 aylık süreçte robot ve mobil uygulama hazırlıklarına devam edebilecek. Yarışmada ise hem savaşacak robotun hem de robotu kontrol edecek mobil uygulamanın kodlanması şart koşulacak. Robot - mobil uygulama entegrasyonu için bluetooth ya da wifi teknolojisi kullanılabilecek. Katılım için herhangi bir yaş sınırının bulunmadığı yarışmada takımlar ise en az 1, en fazla iki kişiden oluşabilecek.

TÜM KONTROL YARIŞMACILARIN ELİNDE OLACAK

Kurumdan edinilen bilgilere göre, Sumo robot savaşı kategorisindeki etkinlikte diğer robotu yarışma arenası dışına çıkaran robot bir üst tura yükselecek. Robowars.dev’i benzer etkinliklerden ayıran özellik ise arenada yer alacak robotların bizzat katılımcıların kendileri tarafından yazılmış uygulamlarla kontrol edilmesi.

Beraberinde hem yazılım hem de donanım alanında yetenek isteyen bu kriter, anlık strateji değişiklikleriyle robotuna komutları gönderecek yarışmacıların marifetlerini soruna kadar sergilemelerine olanak tanırken yarışmaya da heyecan katacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN