Samsung Galaxy Note 9 fiyatı ve teknik özellikleri

Samsung Galaxy Note 9 fiyatı ve teknik özellikleri

Samsung Galaxy Note 9 fiyatı ve teknik özellikleri neler? Teknloji devi Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy Note 9'un detayları belli oldu. Türkiye fiyatının ne kadar olduğu merak edilirken, dikkat çeken teknik özellikleri de araştırılıyor. Sizler için hazırladığımı haberimizde Samsung Galaxy Note 9'un tüm detaylarına ulaşabilirsiniz.

Samsung Galaxy Note 9 fiyatı ne kadar? Galaxy Note 9 teknik özellikleri neler? Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un yeni amiral gemisi olan Galaxy Note 9'un teknik özelliklerini ve fiyat bilgilerini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Özellikle Ekranı ile öne çıkan Galaxy Note 9'da kameranın altına yerleştirilmiş olan parmak izi okuyucu Note 8 ile arasındaki görsel anlamda en büük farklarından biri olarak dikkat çekiyor. Ayrıca bataryasının da 4000 mAh seviyesine çıkarılması uzun süre kullanımlarda önemli bir fark olarak gözüküyor. Samsung Galaxy Note 9 Türkiye fiyatını ve teknik özellikleri hakkındaki tüm detayları karar.com'dan sizlere aktaryoruz.

SAMSUNG GALAXY NOTE 9 TEKNİK ÖZELLİKLERİ VE FİYATI

GALAXY NOTE 9'UN DONANIMI

Android Oreo 8.1 ile gelen Galaxy Note 9'un muadiliyle arasındaki asıl farklar, cihazın şık kasasının içerisinde gizli. 8 çekirdekli (4x2,7 GHz Mongoose M3 & 4x1,8 GHz Cortex-A55) Exynos 9810 yonga setiyle donatılan telefon, bu noktada Note 8'den belirgin bir farkla sıyrılıyor. Telefonun performansına da yansıyan bu fark, çoklu görevlerin ve arka planda çalışan çok sayıda uygulamanın sorunsuz bir biçimde çalışmasını sağlıyor. Grafik işlemci olarak, şu an piyasada bulunan pek çok akıllı telefon gibi Adreno 630 kullanan Note 9, bu noktada da her türlü oyun vb. grafik işleme gerektiren uygulamanın üstesinden gelecektir. Zira testlerimiz boyunca kullandığımız oyunlarda, en ufak bir performans düşüşüne rastlamadık. 128 GB (microSD ile 512 GB'a kadar artırılabilir) depolama alanı ve 6 GB RAM ile donatılan Note 9, bir mobil cihazdan beklenebilecek performans seviyesini uzun yıllar karşılayacak donanıma sahip.

18-08/15/samsung-1.jpg

GALAXY NOTE 9'UN KAMERASI

Neredeyse Note 8 ile aynı kameralara sahip olan Note 9'un ön yüzünden bulunan selfie kamerası 8 MP (f/1.7) çözünürlük sunarken (ayrıca 30 fps'de 1440p video kaydı yapıyor), arka tarafta 2 adet 12 MP lens görüyoruz (60 fps'de 2160p video kaydı yapıyor). İlki f/1.5-2.4 diyafram açıklığı sunarken, diğeri f/2.4 diyafram değeri ve 2x optik zoom desteği veriyor. Cihazın kamera performansı ışık seviyesi çok düşene kadar gayet başarılı. Ortalama aydınlatmaya sahip bir kapalı ortamda bile, net ve canlı kareler yakalamak mümkün. Cihazın video performansı da dikkat çekici. 2k çözünürlük ile 60 fps çekim yaparak, yüksek kaliteli ağır çekim görüntüler de elde edebilirsiniz.

18-08/15/samsung-3.jpg

GALAXY NOTE 9'UN BATARYASI

Samsung Galaxy Note 9'un muadili ile arasındaki en büyük farklardan biri de bataryası. Note 8'de 3.300 mAh olan pil seviyesi, Note 9'da 4000 mAh'e çıkarılmış. Bu da uzun süreli kullanım için büyük önem taşıyor. Note 8'de biraz yoğun kullanımda günü tamamlamak zorken, Note 9'da artan pil seviyesi ile birlikte günlük kullanım için daha uygun çözüm sunuluyor. Özellikle ekran parlaklığını %50'nin altına düşürürseniz, pil ömründe büyük artış yakalıyorsunuz. Gününün çoğunu kapalı ortamlarda geçirenler için, ekran parlaklığını düşük seviyelerde tutmak belirgin bir pil tasarrufu sağlayacaktır. Dış alanlarda ya da doğrudan güneş ışığına maruz kalınan mekanlarda ise ekran parlaklığını açmanız gerekebilir. Son olarak cihazın hızlı şarj desteği sunan bir adaptöre sahip olduğunu da hatırlatalım.

Tıpkı Note 8 gibi S Pen ile birlikte gelen Note 9'u kalemle kullanmak isteyenler hiç zorlanmayacaktır. S Pen ile kolayca ekrana yazı yazabilir, uygulamaları yönetebilir ve hatta fotoğraf çekebilirsiniz. Note 8'deki gibi bir kullanım imkanı bulunan S Pen, ayrıca yakın mesafede cihaza dokunmadan fotoğraf çekmek isteyenler için de bluetooth üzerinden bağlantı kurarak fotoğraf çekmeye imkan tanıyor.

18-08/15/samsung-4.jpg

Elimizdeki 128 GB'lık Samsung Galaxy Note 9'un fiyatı 6.500 TL seviyesinde. Cihaz mavi, mor ve siyah renk seçeneklerine sahip ve her modelde S Pen'in de rengi değişiyor. Eğer akıllı telefon için 6.500 TL seviyesinde bir bütçe ayırabiliyorsanız, Note 9 ihtiyaçlarınızı birkaç yıl karşılayabilir (muhtemelen 2-3 sene içerisinde işletim sistemi güncellenmeyecektir). Ancak biraz daha tutumlu olmak taraftarıysanız, daha uygun fiyata çok benzer donanım ve özelliklere sahip akıllı telefonların da olduğunu hatırlatalım. Örneğin çok yüksek kamera ve benzer donanım performansı için Huawei P20 Pro, benchmark testleriyle Note 9'u geride bırakan OnePlus 6 ve iPhone X da seçenekler arasında bulunabilir.

EKRANA TAM NOT

Telefonların ekranlarını detaylı incelemelere tabi tutan DisplayMate, yeni Galaxy Note 9’un ekranına en yüksek puan olan A+’yı verdi. Note 9’un Mutlak Renk Doğruluğu’nu “kusursuzdan ayırt etmek neredeyse imkansız” diye tanımlayan site, ekranı “şimdiye kadar ölçtüğümüz en isabetli ekran” diye nitelendirdi. Firma, telefonun Yüksek Parlaklık Modu’nun Note 8’e kıyasla yüzde 27 daha parlak olduğunu ve yüzde 32 daha yüksek kontrast sunduğunu, telefonun otomatik parlaklık açıkken 1.050 nit değerine ulaştığını da söyledi.

Galaxy Note 9, Renk İsabeti ve Yoğunluk Ölçekleri alanlarında da yeni rekorlar kırdı. Bu, telefonun en yüksek parlaklığının, ekranda görünene göre çok fazla değişmediği anlamına geliyor. Telefon, Bakış Açısı Performansı’nda ise başarılı sonuçlar elde etti.

Galaxy Note 9, Ekran Yansıması’nda yeni bir rekor kırmasa da Note 8 ile aynı puan olan 4.4’ü paylaştı. Bu puanın DisplayMate’in elde ettiği en düşük puan olduğu söyleniyor.

Note 9’un ekranının “seviyeyi önemli ölçüde yükselttiğini” vurgulayan DisplayMate, “Galaxy Note 9, test ettiğimiz en yenilikçi ve yüksek performanslı akıllı telefon ekranına sahip” diyerek raporunu sonuçlandırdı.

SAMSUNG GALAXY NOTE 9 FİYATI

Android 8.1 Oreo sürümüyle gelen Galaxy Note 9, Samsung DeX masaüstü tecrübesi desteğine sahip. USB 3.1 Type-C bağlantısını kullanan telefonda 3.5 mm kulaklık bağlantısı yer alıyor. Telefonun 4000 mAh kapasiteli bataryası, tüm gün kullanıma imkan sağlıyor. Telefon 4 farklı renk seçeneğiyle geliyor.

Samsung, telefonun Türkiye fiyatlarını da açıkladı. Galaxy Note 9’un 128 GB / 6 GB sürümü 6.500, 512 GB / 8 GB sürümü ise 7.500 TL fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN