Savcılar internet devlerinin peşinde

Savcılar internet devlerinin peşinde

Amerika’da 40’ın üzerinde federal savcı içinde Facebook ve Google’un bulunduğu internet devleri hakkında haksız rekabet iddiası ile soruşturma başlattı.

KARAR/ALMANYA

Google kartel hukukuna muhalefet şüphesi ile ABD genelinde sürdürülen soruşturmaya dahil edildi. 48 eyalet, Washington D.C. ve Puerte Riko’nun ortak sürdürdüğü soruşturama Teksas Federal Savcısı Ken Paxton öncülüğünde yürütülüyor. Paxton, Google’ın internet reklamlarında rekabeti önleyici işlemeler yapıp yapmadığının araştırıldığını söyledi.

Araştırmalar Federal Adalet Bakanlığı’nın Temmuz ayındaki açıklamaları ile başlamıştı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, internet devlerinin piyasa hakimiyetinin yenilikleri ve tüketicilere zarar verip vermeyeceğinin araştırılacağı ifade edilmişti. Bu araştırmaya önce Facebook daha sonra da Google dahil edildi.

Facebook konu hakkında yaptığı açıklamada federal savcılarla yapıcı bir şekilde birlikte çalıştıkları ifade edildi. Google ise konu hakkında yaptığı açıklamada haksız rekabet iddialarına değinmeden yaptıkları hizmetlerle insanlara yardımcı olduklarını, tüketicileri alternatifler sunduklarını, binlerce yeni iş yeri ve küçük işletmenin oluşmasını katkı sağladıklarını dile getirdi.

Öte yandan AB Temsilciler Meclisi’de kurulan bir hukuk komisyonu Facebook, Amazon ve Applle hakkında kartel hukuku hakkındaki bir araştırma sürdürüyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN