Şifreler Tarih Oluyor! Apple, Google ve Microsoft Şifrelerden Kurtulmak İçin Büyük Adım Attı!

Şifreler Tarih Oluyor! Apple, Google ve Microsoft Şifrelerden Kurtulmak İçin Büyük Adım Attı!

İnsanların cihazlara ve web sitelerine giriş yapmasının birincil yolu olmasına rağmen, şifreler herkesin bildiği gibi güvensizdir. Bunları hatırlamak zordur ve çoğu zaman insanların aynı web sitesini farklı web sitelerinde yeniden kullanmasına yol açarak güvenliği önemli ölçüde azaltır.

Birçok teknoloji uzmanı, parola kullanmayan oturum açma yöntemleri oluşturmanın çok daha iyi olacağını ve bunun yerine insanların söyledikleri kişi olduklarından emin olmak için başka tür kontrollere güvenmenin daha iyi olacağını savundu. Bu, hızlı bir cihaz PIN'i veya iPhone'daki gibi parmak izini veya yüzünü kullanmayı içerebilir.

haberici.jpg

ARTIK ŞİFRELER KULLANILMAYACAK

Artık Apple, Google ve Microsoft, oluşturulan bir şifreyi kullanmadan ortak oturum açma yöntemlerine yönelik desteği genişleteceklerini söylüyorlar. Yeni çabalar, insanların cihazlar arasında şifresiz standartları kullanmasına izin verecek.

Bu durum insanlardan Windows PC'lerinde bir web sitesinde oturum açmalarının istenebileceği ve oturum açmak için iPhone'larındaki yüz tarayıcıyı kullanmalarının istenebileceği anlamına geliyor.

BU TEKNOLOJİ DOLANDIRICILARIN ÖNÜNE GEÇECEK!

Oturum açmayı kolaylaştırmanın yanı sıra, dolandırıcıların insanların hesaplarına girmek için kimlik avı gibi saldırıları kullanmasını da zorlaştırmalıdır.

İnsanlar ayrıca, her seferinde oturum açıp yeniden kaydettirmek zorunda kalmadan birçok cihazda, hatta yenilerinde bile oturum açma kimlik bilgilerine erişebilmelidir. Yeni teknolojiler, önümüzdeki yıllarda üç şirket tarafından yapılan cihazlara ve platformlara gelecek.

haberici1.jpg

TEKNOLOJİ DEVLERİ ADIMLARINI ATTI

Tüm büyük teknoloji şirketleri, şifreler olmadan oturum açmayı ve bazen şifrelerden tamamen kurtulmayı kolaylaştırmak için adımlar attı. Buna, oturum açma bilgilerini saklayan parola yöneticilerinin yanı sıra yüz ve parmak izi tarayıcıları gibi biyometrik teknolojiler de dahildir.

Microsoft, uzun zamandır şifrelerin hiç kullanılmadığı ve insanları çok daha güvenli hale getireceğini iddia ettiği bir dünyaya geçmek istediğini söyleyerek bazı açıklamalarda bulundu.

“Şifresiz bir dünyaya tam geçiş, tüketicilerin onu hayatlarının doğal bir parçası haline getirmesiyle başlayacak. Geçerli herhangi bir çözüm, bugün kullanılan parolalardan ve eski çok faktörlü kimlik doğrulama yöntemlerinden daha güvenli, daha kolay ve daha hızlı olmalıdır.” ifadelerini paylaştı.

Microsoft'ta kimlik programı yönetimi kurumsal başkan yardımcısı Alex Simons. "Platformlar arasında bir topluluk olarak birlikte çalışarak sonunda bu vizyona ulaşabilir ve şifreleri ortadan kaldırmak için önemli ilerlemeler kaydedebiliriz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN