Sosyal medya isyan etti

Sosyal medya isyan etti

1 Ocak 2019'dan itibaren adil kullanım kotasının kaldırılacak olması milyonlarca abonenin yüzünü güldürdü. Ancak firmaların 1 Ocak için açıkladığı yeni rakamlar insanları isyan ettirdi.

KARAR.COM

Türkiye, 1 Ocak 2019'dan itibaren yıllardır isyana neden olan Adil Kullanım Kotası'ndan (AKN) kurtulacak. Yıllardır abonelerin haklı isyanı ile dile getirilen durum, bir çok kullanıcının farklı çözümler aramasına neden olmuştu.

FİYATLAR AÇIKLANDI

Türkiye'nin en büyük internet sağlayıcısı konumunda bulunan Türk Telekom, bugün yeni fiyatlarını açıkladı. Fiyatların açıklanması ile birlikte sosyal medyada büyük bir isyan başladı. İsyanın sebebi Türk Telekom'un fiyatlarının çok yüksek bulunması.

"Fiyatlar bu kadar artacaksa AKN'nin kaldırılmasının ne anlamı var?" şeklinde tepkilerini dile getiren sosyal medya kullanıcıları, zamların geri çekilmesini talep ediyor.

En düşük ücretin 59.90 olduğu Türk Telekom'da en yüksek rakam ise 324.90 lira.

Tüm tablo şu şekilde;

18-12/12/fiyatlar.jpg

DİĞER FİRMALARDA DURUM NE?

"Bizde zaten AKN yoktu ve asla olmayacak!" sloganıyla tanıtım yapan TürkNet ise tek bir paket sunmaya devam ediyor. TürkNet'te farklı herhangi bir seçenek bulunmuyor. 100 Mbps'e kadar taahhütsüz ve AKN'siz internet hizmeti sunan TürkNet'in aylık ücreti ise 64.99 lira.

SUPERONLINE

Türkiye'de fiber internet hizmetini ilk sunan firmalar arasında yer alan Süperonline ise 4 farklı pakette internet satıyor. En düşük fiber internet (25 Mbps) ücreti 89 lirayken, en yüksek (özel paketler hariç) fiber internet ücreti (100 Mbps) 299 lira.

Bu ücretler 12 aylık taahhüt karşılığında sağlanan rakamlar. Taahhütsüz rakamlar ise bu rakamların ortalama 200 lira daha fazlası.

VODAFONE - D-SMART VE DİĞERLERİ

Vodafone da evde internet hizmeti sunan firmalar arasında. En düşük fiber internet tarifesinin (24 Mbps) 54.90 lira olduğu şirkette, en yüksek fiber internet (50 Mbps Limitsiz) ücreti ise 169.90 lira.

Türkiye'de internet hizmeti sunan firmalar arasında yer alan D-Smart yeni fiyatlarını açıklamadı. Haberimizi yayına hazırladığımız sırada D-Smart'ın internet sitesinde tarfilerin yer aldığı sayfadan hata mesajı aldık. Öte yandan diğer firmalar da henüz yeni fiyatlarını internet sayfalarına yansıtmadığı için belli bir bilgi yok.

KULLANICILAR İSYANDA

Türk Telekom'un fiyatlarını açıklamasının ardından sosyal medya platformu Twitter'da başlattığı hashtag kampanyasına binlerce yorum yapıldı. Fiyatları çok yüksek bulduklarını ifade eden kullanıcılar, Türk Telekom'un AKN'yi kaldırmasının bir anlam taşımadığı görüşünde birleşti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN