Spotify’den rekor büyüme

Spotify’den rekor büyüme

Dünyanın en büyük müzik indirme uygulaması Spotify 100 milyon premium üye sayısına ulaştı.

KARAR/ALMANYA 

İnternet devlerinin arasında bir aktör daha hızlı bir şekilde yerini alıyor. Müzik indirme programı Spotify 2019’un ilk çeyreğinde 100 milyon ödeme yapan (premium) üyeye ulaştı. Bir önceki yıla göre yüzde 32’lik artış anlamına gelen bu rakam Spotify’ın piyasa hakimiyetini daha da pekiştirmiş oldu. Ücretsiz üyelerle birlikte Spotify’nin toplam abone sayısı ile 217 milyona ulaştı.

Spotify’in gelişmesindeki en büyük etkenlerden birisi yeni vermeye başladığı Podcast hizmeti. Spotify yoğun müşteri kazanımına rağmen henüz kar etmediği bu sektörde yeni reklam modelleri geliştirerek kara geçmeyi planlıyor. Podcast kullanıcılarına da bireysel ilgi alanlarına göre reklam gösterilmesi çalışmaları sürüyor. Spotify podcast hizmetlerini artırmak amacıyla ünlü podcast firmaları Gimlet Media, Anchor ve Parcast’ı satın almıştı. Bu satınalmalarla birlikte Spotify müşterilerine çeyrek milyon Podcast ürünü sunabiliyor.

Spotify bu yılın ortalarına doğru 228 milyon aboneye ulaşmayı hedefliyor. Bu abonelerin 110 milyonu üsi ödeme yapan üyeler olacak. Yeni müşterilere elde etmek için ise Google Home Mini Boks promosyon olarak dağıtılıyor. Yeni abone olan her aileye bu mini boks ücretsiz olarak veriliyor.

Spotify yoğun abone kazanmasın rağmen zarar ediyor. Yılın ilk çeyreğinde 142 milyon dolar zarar eden şirket geçtiğimiz yılın aynı dönemini 169 milyon dolar zararla kapatmıştı. Spotify istenilen müziğin telefona indirilmesinden sonra çevrimdışı özelliği ile müziklerin her yerde dinlenilmesine imkan sağlıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN