Steve Jobs yaşıyor mu? Mısır'da inzivaya çekildi iddiası

Steve Jobs yaşıyor mu? Mısır'da inzivaya çekildi iddiası

Apple kurucusu Steve Jobs 2011 yılında pankreas kanseri nedeniyle hayatını kaybetmişti. Ancak ölümünün ardından 8 yıl geçmişken Mısır'da çekilen bir fotoğraf Reddit'te yayınlandı ve Steve Jobs'un sahte ölüm kurguladığı ve Mısır'da inzivaya çekildiği iddia edildi.

Ölümüyle dünyayı sarsan Steve Jobs'un başarılarla ve tarihe geçen adımlarla dolu bir hayatı vardı. 5 Ekim 2011 günü kanser dolayısıyla hayatını kaybeden Steve Jobs, ardında dünyanın en değerli teknoloji şirketlerinden biri olan Apple'ı bıraktı.

2001 yılında konan pankreas kanseri teşhisinin ardından 2009 yılında yapılan karaciğer nakli de Jobs'ı hayata döndürmeye yetmemiş; hem alternatif hem de modern tıbbı baz alarak gerçekleştirilen tüm hamleler sonuçsuz kalmıştı.

Ölümünün üzerinden 8 yıl geçmişken ortaya atılan "Steve Jobs ölmedi, yaşıyor!" iddiası herkesi şaşırttı. İddiaya göre Jobs kanseri yendi, Mısır'da inzivaya çekildi. 

Ailesi henüz viral fotoğraftaki adamın iPhone'u icat eden adam olduğunu onaylayan veya reddeden bir açıklama yapmadı.

19-08/28/steve-jobs-5.jpg(Komplo teorisi başlatan fotoğraf) Kaynak: Reddit

STEVE JOBS'UN AYAKKABI GİYMEDEN BEYİN FIRTINASI YAPTIĞINI HATIRLATTILAR

Reddit üzerinde "Ölmüş gibi yapan Steve Jobs Mısır'da saklanıyor" başlığıyla paylaşılan fotoğraftaki kişi, saçları, sakalları ve gözlüğüyle Apple'ın efsanevi CEO'suna benzetildi. Binlerce kez paylaşılan fotoğraftaki kişinin giysileri ve Jobs'ın ayakkabı giymeden beyin fırtınası yaptığına dair dedikoduları hatırlatan sandaletleri de dedikoduları besledi.

BABASININ SURİYELİ OLDUĞUNU HATIRLATTILAR

Bir kullanıcı 'Bunun bir şaka olduğunu biliyorum ama bu adam Jobs öyle rastgele olamayacak kadar çok benziyor' diye yazdı. Bir diğer kullanıcı Jobs'ın babasının Suriyeli olduğunu hatırlatarak fotoğrafın ‘gerçek' olabileceğini iddia ederken, bazı kullanıcılar da eski Apple CEO'sunun Mısır'ı ve sade bir yaşam biçimini çok sevdiğini hatırlattı. Bir kullanıcı da 'Komplo teorilerine inanmam ama Jobs, bunu gerçekten yapabilecek kadar çılgındı' diye yazdı.

 19-08/28/steve-jobs-576.jpg

STEVE JOBS

Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden, Apple'ın kurucusu Steve Jobs 2011'de hayatını kaybetmişti. Apple'ı zirveye çıkaran fikirleri üreten ve teknoloji dünyasında çığır açan Jobs yaşasaydı bugün 64 yaşında olacaktı. 

‘Dijital dünya çağı’nı başlatan Steve Jobs, Apple’daki görevini bıraktıktan 6 hafta sonra; 56 yaşındayken pankreas kanserine yenildi.

Jobs teknoloji dünyasında 4 büyük devrime öncülük etti.

iTunes (2001): Walkman devrilince sıra kaset teknolojisini iTunes ile ezmeye geldi. Online şarkı mağazasından şimdiye dek tam 16 milyar şarkı indirildi.

iPhone (2007): 2000’li yıllarda dünyada Nokia fırtınası esiyordu. Ta ki Steve Jobs sahneye çıkıp, “İşte bu yeni cihazımıza iPhone diyoruz” ifadesini kullanana dek.

iPad (2009): Jobs elinde iPad ile sahneye çıktığında herkes artık laptopların rafa kaldırılacağından emindi. Sonra çıkan tüm bilgisayarlar iPad’e benzemek için uğraştı.

iPod (2011): Sony, 30 yılda 220 bin Walkman satabilirken, Jobs’un iPod’u 10 yılda 300 milyon adet sattı. MP3 çalarlar arasındaki pazar payı yüzde 78’e ulaştı.

Job son olarak 2011 Haziran’ında sahneye çıkıp Apple’ın yeni servisi iCloud’u (Bulut) tanıtmıştı.

19-08/28/steve-jobs-4.jpg STEVE JOBS'UN CENAZESİ

Apple’ın efsanevi CEO’su Steve Jobs'un ölümünün ardından özel ve gizli bir cenaze töreni düzenlendiği açıklanmıştı. WSJ’nin konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, cenaze CEO’nun ailesi ve arkadaşlarının bir araya geldiği küçük bir toplantı olarak tanımlanmıştı.

Haberde cenazenin nerede ve ne zaman gerçekleştiğinin belirtilmediğine dikkat çekildi. Özel cenaze töreni, teknoloji dünyasının önemli CEO’sunun hayata gözlerini yummasından iki gün sonra gerçekleşti.

Apple, kamuya açık bir cenaze törenine yönelik açıklama yapmadı. Şirketin şu andaki CEO’su Tim Cook, çalışanlarına gönderdiği mektupta, Apple’ın çalışanlarını yer alacağı bir cenaze töreni planladığını yazdı.

Töreni düzenleyen bir yetkili, cenaze törenine sadece Jobs'un aile çevresine yakın küçük bir grubun katıldığını söyledi.

19-08/28/apple.jpg

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN