Tek Mesajla Bütün Bilgilerinizi Ele Geçiren Bu WhatsApp Dolandırıcılığına Dikkat Edin!

Tek Mesajla Bütün Bilgilerinizi Ele Geçiren Bu WhatsApp Dolandırıcılığına Dikkat Edin!

İnternet, bilginin her gün hayal edilemez miktarlarda seyahat ettiği bir ağdır. Fakat bazen, özel olduğunu düşündüğümüz bilgileri yanlışlıkla başkalarına aktarabiliriz. Kişisel verilerimiz, sanal profillerimize veya banka hesaplarımıza erişim sağlayabilirler.

İnternet ve sosyal ağlar, aslında, ne yazık ki, bilgisayar korsanları ve dolandırıcılar için de verimli bir zemindir. Bu yüzden tehlikeleri tespit etmek için kafanızı kullanmak ve tuzaklara düşmemek her zaman önemlidir. Zararsız bir mesaj bile bir tehdidi gizleyebilir, ancak bilgili bir kişi hassas verilerini nasıl savunacağını bilir.

Tek Mesajla Bütün Bilgilerinizi Ele Geçiren Bu WhatsApp Dolandırıcılığına Dikkat Edin!

İNTERNET DOLANDIRICILIĞINA DİKKAT

Whatsapp artık ana iletişim araçlarından biri haline geldi. Bu nedenle, dolandırıcıların entrikaları için onu seçmeleri yaygındır. Amaçları bazen, yetkili olduğunu düşündüğümüz bir sayfadaki bir bağlantıya tıklamamızı sağlamaktır. Bu yüzden verilerimizi çok fazla düşünmeden giriyoruz ve o zaman bizim için çok geç oluyor. Bu, dolandırıcılığın kısa bir örneğidir.

haber-ici-001.jpg

Gönderenin kendisini bir bankacılık kurumu veya WhatsApp olarak tanıttığı mesajlar olabilir. Hatta bazen bunlar, sözde "zincirler" yoluyla birçok kullanıcıya ulaşan mesajlardır.

Bununla birlikte SMS bile, Whatsapp gibi yanlış bildiren mesaj kadar tehlikeli olabilir. Bu aldatmacaya dikkat edin: “WhatsApp'tan Selamlar! Telefon numaranız bu cihazda kayıtlı değil. 'Telefon numarasını etkinleştirmek için bağlantıya tıklayın" gibi yöntemler ile her şeyimizi ele geçirirler. Ama doğru mesajları yanlış olanlardan nasıl ayırt edebiliriz?

TEK MESAJLA BÜTÜN BİLGİLERİMİZİ ELE GEÇİREN WHATSAPP DOLANDIRICILIĞINA DİKKAT EDİN

Kimlik avı ve diğer benzer tekniklere karşı gerçek savunma mantıktır. Sohbeti hala kullanabiliyorsak, Whatsapp'ın kayıtlı olmadığımızı bize söylemesi mantıklı mı sizce? Whatsapp'ın veya bankamın benimle mesajlar yoluyla önemli iletişimler kurması mantıklı mı? Kısacası biraz mantıkla altında bir gariplik olduğunu anlayabiliriz.

haberici2-002.jpg

Ayrıca, bu mesajlar genellikle bilinmeyen numaralardan gelir ve bu da şüphe için açık bir nedendir ve mesajın şans eseri dilbilgisi hataları içerip içermediğini de not etmeye çalışıyoruz.

Aynı zamanda genel olarak, aniden bir bağlantıya tıklamamızı isteyen herhangi bir mesaja, SMS'e veya e-postaya karşı temkinliyiz. Herhangi bir şüphemiz olursa, çağrı merkezi veya e-posta kutusu aracılığıyla adı geçen şirkete her zaman ulaşabiliriz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN