Telefonunuz yavaş ve hafızası dolu mu? O zaman telefonu uçak gibi hızlandıran bu yöntemleri deneyin!

Telefonunuz yavaş ve hafızası dolu mu? O zaman telefonu uçak gibi hızlandıran bu yöntemleri deneyin!

Yeni bir cihaz satın almanıza gerek kalmadan eski akıllı telefonunuzu hızlandırmak ve performansını artırmak için bazı yararlı ipuçlarını sizlerle paylaşalım. İşte telefonunuzu çok daha hızlandıran o yöntemler.

Akıllı telefonlarımız olmadan bir gün düşünemiyoruz. Arama yapmak, internette gezinmek ve çevrimiçi yemek sipariş etmeye kadar, akıllı telefonumuz mini sanal arkadaşımız oldu. Ancak aşırı kullanım ve tüm indirme işlemleri nedeniyle telefonlar genellikle yavaşlar ve bazen kilitlenir. Dolayısıyla, siz de benzer sorunlar yaşıyorsanız ve akıllı telefonunuzun gücünü artırmak istiyorsanız, cihazınızı hızlandırmaya ve performansını artırmaya yardımcı olacak bazı ipuçlarını burada bulabilirsiniz.

1-005.jpg

TELEFON ÖNBELLEK VERİLERİNİ SİL

Telefonunuzda yaptığınız her şey depolanır ve RAM'de bir önbellek olarak birikir. Örneğin, bir web sitesi açarsanız, telefonunuz bir dahaki sefere url'nin daha hızlı yüklenmesi için belirli verileri kaydeder. Bu bazen telefonda galeride görünmeyen çok yer kaplar. Yani, tek yapmanız gereken önbelleği veya gereksiz dosyaları temizlemek. Telefonunuzdaki önbellek verilerini temizlemek için: ayarlar > Depolama > önbellek > önbelleği temizle seçeneğini seçin > onaylayın. Bu yöntem RAM'in bir kısmını temizleyecek ve telefonun hızını artıracaktır.

KULLANILMAYAN UYGULAMALARI SİLİN

Genellikle çevrimiçi yemek siparişi vermek, fotoğrafları düzenlemek ve çok daha fazlasını yapmak için uygulamalar indiririz. Telefonunuzda istenmeyen uygulamaların olması cihazınızı yavaşlatabilir. Telefonun hızını artırmak için bunları silmek daha iyidir. Uygulamayı kaldıramıyorsanız, devre dışı bırakın, bunu yapmak için, ayarlar> uygulamalar ve programlar> Devre dışı bırakmak istediğiniz uygulamayı açın> devre dışı bırak seçeneğine tıklayın ve onaylayın.

EN SON YAZILIMA GÜNCELLEME

İster Android ister iOS olsun, şirketler işletim sistemlerinin daha iyi çalışması ve hataları ortadan kaldırması için düzenli olarak güncellemeler yayınlar. Ancak, telefonunuzu en son yayınlanan yazılımla güncellemediyseniz, telefonunuzun yavaş olmasının bir nedeni bu olabilir. Telefonunuzu WiFi ile bağlayın, ayarlar> telefon veya sistem güncellemelerini aç> güncellemeleri arayın ve yükleme işlemini başlatın.

2-004.jpg

LİTE SÜRÜMÜ UYGULAMALARINI KULLANIN

Eski veya düşük kaliteli bir telefon kullanıyorsanız, daha büyük boyutlu uygulamalar depolamayı ve performansı etkileyebilir. Tek yapmanız gereken bu uygulamaların daha hafif sürümünü yüklemek. Facebook light, Instagram light ve Google Go, günlük olarak kullandığınız uygulamaların daha hafif sürümleridir. Bu uygulamalar daha az bellek alır ve ayrıca kullanımı kolaydır. Uygulama mağazasına gidebilir ve uygulamaları yükleyebilirsiniz.

ANİMASYONLARI KAPATIN VEYA AZALTIN

Animasyonları azaltmak, telefonunuzu hızlandırmanın başka bir yoludur. Bunu, cihazınızda Geliştirici Seçeneklerini açarak etkinleştirebilirsiniz. Basitçe, ayarlar> telefon hakkında> yapı numarasına yedi kez dokunun. Bu işlem, cihazınızda geliştirici seçeneğini etkinleştirecektir. Artık animasyonları devre dışı bırakabilecek veya azaltabileceksiniz. Ayrıca Pencere animasyonu ölçeğini, Geçiş animasyonu ölçeğini ve Animatör süre ölçeğini de ayarlayabilirsiniz. Bu yöntem, cihazınızın ekranın görsel efektlerini oluşturması için geçen süreyi azaltacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN