The New York Times, kelime oyunu Wordle’ı satın aldı

The New York Times, kelime oyunu Wordle’ı satın aldı

ABD'nin önde gelen gazetelerinden The New York Times, günde yaklaşık 2 milyon kişinin çevrimiçi oynadığı, kelime oyunu Wordle'ı satın aldı.

Amerikan gazetesi The New York Times son yıllarda bir gazete ve haber organizasyonu olmanın ötesine geçen önemli internet girişimleri yapıyor ama bu girişimlerin tamamı da gazetenin içerik üreticiliğiyle uyum içinde. Gazetenin internet yayınlarının dünya çapında 15 milyona yakın her ay para ödeyen abonesi var. Gazete bunun yanı sıra kendi efsanevi zorluktaki kare bulmacasını ve başka bazı kelime oyunlarını ayrıca abonelik sistemiyle satıyor; burada da 4 milyona yakın abonesi oldu gazetenin. Şimdi son kelime oyunu çılgınlığı olan ve büyük bir hızla popülaritesi artan yeni oyun Wordle’ı gazetenin 7 haneli bir rakamla satın aldığı haberleri var.

Gazete birkaç ay önce de Athletic adlı aboneliğe dayalı bir spor sitesini satın almıştı.

GÜNDE 2 MİLYON KİŞİ OYNUYOR

Wordle, son dönemde internette en çok oynanan oyunlar arasına girdi.

Oyunu oynayanlar, skorlarını gösteren renkli kutucukları sosyal medyadan paylaşıyorlar, ancak bu kutucuklar oyunu anlamayanlar tarafından merak ediliyor.

Hem tarayıcıdan, hem de telefondan oyananabilen Wordle, bir kelime tahmin oyunu. Beş harfli kelimelerin sorulduğu oyunda, kullanıcıların her gün bir oyun oynama hakkı bulunuyor.

Yaratıcısı Josh Wardle’ın partneri için geliştirdiği oyun, geçen yılın Kasım ayında günlük 90 oyuncu gibi bir orana sahipken, popülerleşmesinin ardından geçen hafta günde 2 milyon kişinin oynadığı bir internet trendi haline geldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN