Türkiye semalarında 'Starlink' uyduları görüldü

İstanbul başta olmak üzere bir çok kentte insanlar Starlink uydularının geçişine tanıklık etti. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşırken, bazı kişiler uyduların "gizemli ışık" diye tanımladı.

Akşam saatlerinde gökyüzünde sıra sıra hareket eden onlarca ışık dikkat çekmişti. Işıkları görenler kısa süreli şaşkınlık yaşadı. Türkiye'nin birçok kentinde görülen bu ışıkların SpaceX'in Starlink uyduları olduğu anlaşıldı.

Sosyal medyada bir çok kullanıcı farklı kentlerden görüntüler paylaştı. Starlink uydularının geçişi sırasında renkli görüntüler oluştu. Bazı sosyal medya kullanıcıların "gizemli ışık" diye paylaşım yaparken, bazı kullanıcılarda Starlink uydularının geçişine tanık olmanın sevincini yaşadı.

Oyuncu Levent Üzümcü, "Kim bilir nedir? Edremit körfezinin gökyüzünden selâmlar" diyerek, Starlink fotoğraflarını paylaştı.

TEDİRGİNLİĞE NEDEN OLMUŞ

Mayıs 2021'de de gökyüzünde sıra sıra hareket eden onlarca ışık dikkat çekmişti. Işıkların, Çin'in kontrolden çıkan uydusuna ait olduğu düşünülerek paniğe neden olmuştu. Ancak, ışığın Starlink Leo Uyduları'nın geçişinden kaynaklandığı açıklanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN