Türkler dünyaya damga vurmaya devam ediyor! Dünyanın en çok indirilen simülasyon oyunu Türk çıktı

Türkler dünyaya damga vurmaya devam ediyor! Dünyanın en çok indirilen simülasyon oyunu Türk çıktı

Simülasyon oyunları özellikle de pandemi döneminde çok ilgi gördü. Sanal Havacılık ve Simracing gibi platformlar gün geçtikçe kullanıcılarını büyük bir ivmeyle arttırdığı bu dönemlerde oyun sektörüne bir Türk şirketinden damga geldi. Türk yapımı bir simülasyon oyunu muadillerini geride bırakarak rekor kırdı. İşte o Türk oyunu ve oyunun detayları haberimizde.

Simülasyon oyunları günümüzde daha çok rağbet görmeye başladı, ilk çıktığı dönemlerde ilgi görmeyen oyunlar gelişen teknolojiyle de birlikte hızla yükselişe geçti. Türk oyun şirketleri ise bu ilgiden faydalanmak adına sektöre giriş yaptı.

Ne yazık ki bu tarz oyunlar platformu fark etmeksizin yüksek sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyuyor bu da her kullanıcının bu oyunları oynayamayacağı anlamına geliyor. Microsoft'un da el Flight Simulator ile el attığı bu sektör sunduğu gerçekçilik deneyimleriyle kullanıcıları gerçek dünya ile sanal dünyanın harmanlanmış olduğu bir dünya sunuyor.

2.jpg

600 MİLYONDAN FAZLA İNDİRİLDİ

2014 yılında kurulan İstanbul merkezli Zuuks Games ise bu sektörden payını almak isteyen Türk şirketlerinden. Zuuks Games'in oyunları toplamda 600 milyondan fazla indirmeye ulaştı ve bununla da kalmadı ve aylık 95 milyonluk bir aktif kullanıcı sayısına ulaştı. 200'den fazla ülkede yaptıkları oyunları kullanıma sunan Zuuks Games Bus Simulator : Ultimate, Truck Simulator : Europe ve daha birçok oyunu ile mobil oyun sektörünü domine ediyor.

Zuuks Games Bus Simulator : Ultimate oyunu ile App Store ve Google Play Store'da toplamda 301.250.000 kullanıcının indirmesiyle mobil oyun sektöründeki simülasyon türlerinde en çok indirilen oyun oldu. Hemen ardından ise Truck Simulator : Europe adlı oyunu ile 220.150.000 indirilmeye ulaşan İstanbul merkezli şirket yeni oyunlar geliştirmeye ve daha çok kullanıcıya erişmeye devam ediyor.

1-001.jpg

PANDEMİ DÖNEMİNİN BÜYÜK ETKİSİ OLDU

Bus Simulator : Ultimate oyunu simülasyon deneyimini mobile getirerek kullanıcılara mobil platformlarda otobüs kullanma simülasyonunun deneyimini yaşatıyor. Benzeri oyunlar dünyada ilk PC platformlarına sunulmuştu ve oldukça ilgi görmüştü fakat pandemi dönemiyle beraber artık oyuncular sadece PC platformuyla sınırlı kalmamaya başladı.

Oyuncular artık platform ayırt etmeksizin her yerde oynayabilecekleri platformları daha cazip bulmaya başladı bu nedenle de Nvidia gibi şirketlerin sunmuş olduğu bulut tabanlı ve her cihazdan oyun oynayabileceğiniz platformları popülerleşti.

3.jpg

MOBİL OYUNLAR YÜKSELİŞE GEÇİYOR

Pandemi öncesinde mobil oyunculuğu denilen sektör sakin bir şekilde ilerlerken PUBG: BATTLEGROUNDS denilen oyunun PC platformuna çıkması ve espor sektörüne hızlı bir giriş yapması ile sektörde de hızlı bir değişim gerçekleşti. Daha sonrasında mobil ve daha düşük sistem gereksinimleri için de Lite versiyonları çıkan PUBG: BATTLEGROUNDS, mobil espor dünyasına kazandırılan en değerli oyunlardan biri oldu.

TÜRK ŞİRKETLER SEKTÖRE KATKIDA BULUNUYOR

Halk arasında PUBG olarak anılan oyun ise Türkiye'ye ünlü FPS oyunu Point Blank'in Türk distribütörü olarak bilinen Nfinty Games ile girdi ve TAM Game Portal'ında satışa sunuldu. Birçok turnuvanın da düzenlenmesinde büyük payı bulunan TAM Game, günümüzde espor denilen sektöre katkılarda bulunarak oyun sektörünün Türkiye'de gelişmesine doğrudan katkıda bulunmuştur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN