Twitter'da 2500 kelimelik metinler paylaşılabilinecek

Twitter'da 2500 kelimelik metinler paylaşılabilinecek

Sosyal medya platformu Twitter, 'Notes' (Notlar) adı verilen yeni özellikte test aşamasında olduğunu duyurdu. Bu özellikle birlikte kullanıcılar 2500 kelime uzunluğundaki metinleri paylaşabilecek.

Twitter, platforma eklenecek ve uzunca bir süredir beklenen yeni özelliğin test aşamasında olduğunu duyurdu.

Yeni özellikle birlikte halihazırda 280 karakter olan gönderi sınırı 2500 kelimeye kadar çıkabilecek.

Şirket, kullanıcılarının daha uzun duyurularda görsel kullandıklarını ve de başka sitelerdeki haber bültenlerini tercih ettiklerini gördükleri için böylesi bir hamle yaptığını açıkladı.

Söz konusu denemeler iki ay boyunca Kanada, Gana, İngiltere ve ABD'de yürütülecek. Yeni özellik, kullanıcıları Twitter ekosisteminde tutmayı amaçlıyor.

"AMAÇ EKSİK PARÇAYI TAMAMLAMAK"

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, özelliğin kullanılarak yapıldığı duyuruda şirket, "Yazarlar, Twitter'ın ilk günlerinden beri, çalışmalarını paylaşmak, fark edilmek, okunmak, sohbet oluşturmak - aslında yazıları dışında her şey için - Twitter'a güvendiler. Şimdi 'Notlar' ile güdülen amaç ise bu eksik parçayı tamamlamak" ifadelerine yer verdi.


Twitter, geçtiğimiz yıl Hollandalı bir haber bülteni girişimi olan Revue'yi de satın almıştı.
Kullanıcılar, notlarını yayımladıktan sonra da düzenleyebilecek. Bu durumda ise metnin başına 'düzenlendi' ibaresi eklenmiş olacak.

Yeni özellikte uzun metnin içerisine görsel ve video da eklenebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN