Uzaya çıkan ilk Türk: Sabotaj girişimlerine rağmen...

Uzaya çıkan ilk Türk: Sabotaj girişimlerine rağmen...

Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Muhammed Ahmed Faris, aynı zamanda şu an Türk vatandaşı olduğu için 'uzaya çıkan ilk Türk' olduğunu söylüyor. Faris, Suriye rejiminin kendisinin mezhebine olan ayrımcılığı nedeniyle sabote girişimleriyle mücadele ettiğini belirtiyor.

SETA'da Dış Politika ve Güvenlik Uzmanı olan Ömer Özkızılcık, ilk Suriyeli astronot Muhammed Ahmed Faris ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Faris, aynı zamanda artık Türk vatandaşı olduğu için de 'uzaya çıkan ilk Türk' olduğunu söylüyor.

Muhammed Ahmed Faris'in astronot olma hikayesi, aynı zamanda Esad rejiminde neyin yanlış olduğunu da gösteriyor. Faris'in anlattığına göre Rusya, uzaya bir Suriyeli göndermeye karar verdiğinde 2'si Alevi, biri Dürzi ve biri Sünni olmak üzere 4 aday belirledi. Bir Alevi ve Dürzi aday, sağlık testlerinden geçemedi.

'SABOTAJ GİRİŞİMLERİNE RAĞMEN UZAYA GİTTİM'

Bunun üzerine rejim, Alevi adayın seçilmesini istedi ve Faris'in iddiasına göre kendisine karşı bazı sabotaj girişimleri oldu. Fakat Faris, tüm testlerde rakibine göre daha iyi sonuç çıkardı. Karardan önce Hafız Esad da kamuoyuna daha iyi olanın gitmesi gerektiğini açıkladığı için uzaya giden Faris oldu.

Faris, herkesin, dönüşünden sonra alkışlanacağını beklediğini ama öyle olmadığını söylüyor. Aktardığına göre rejim, onun hareketlerini, kamusal görünümünü ve sosyal temaslarını kısıtladı. Alevi olmadığı için popüler olmasını istemediler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN