Uzmanlar uyardı: Whatsapp'ta 'hack' tehlikesi

Uzmanlar uyardı: Whatsapp'ta 'hack' tehlikesi

Yılın bu döneminde hack ve dolandırıcılık girişimlerinde artış olduğunu söyleyen siber uzmanlar, WhatsApp kullanıcılarını acilen hesaplarını güvence altına almaları konusunda bilgilendirdi.

WhatsApp kullanıcıları, bilgisayar korsanları tarafından düzenli olarak hedef alınıyor. Hatta bazı dolandırıcılar, WhatsApp hesabına girmek için aile üyesiymiş gibi bile davranabiliyor.

Bu dolandırıcılar bir kez WhatsApp hesabına girdiklerinde hesap sahibini taklit ederek arkadaşlarını ve aile üyelerini de hack'leyebiliyor.

Authlogics'in kurucu ortağı Steven Hope, "Tatil döneminde bilgisayar korsanlarının daha cüretkar ve sinsi hale gelmesi kimseyi şaşırtmamalı" dedi.

NE YAPILABİLİR?

Öncelikle kişiler tanımadığı ve istenmeyen iletilerden kaçınmalı.

İki adımlı kimlik doğrulama kullanarak PIN gizli tutulmalı, hatta biyometrik kullanıma geçilmeli.

Cihazın kullanılmadığında ekran kilidinin aktif olduğundan emin olunmalı.

Uçtan uca şifreleme güvenli olsa da her zaman için risk bulunuyor.

Eğer tüm önlemleri alıp da hesap yine de kaybedilse bile tekrar kurtarma imkanı mevcut.

WhatsApp hesabını başka birinin kullandığından şüphelinildiğinde öncelikle hesap sahibinin kişilerini uyarması tavsiye ediliyor.

Çalınan bir WhatsApp hesabını geri almak için telefon numarasıyla WhatsApp'ta oturum açıp ve SMS ile doğrulama gerekiyor. Oturum açıldığında bilgisayar korsanının oturumu otomatik olarak kapanacak.

Ancak hesabı ele geçiren kişi, iki adımlı doğrulama koduna geçmiş olabilir. Bu durumda hesabı geri almak için 7 gün beklemek zorunda kalınıyor. 7 günün sonunda bilgisayar korsanının oturumu otomatik olarak kapatılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN