Valorant rank sistemi ve rütbe sıralaması

Valorant rank sistemi ve rütbe sıralaması

Oyun dünyası her geçen gün gelişirken sektörde yer alan oyunlara yenileri eklenmeye devam ediyor. Bu nedenle sektörde farkındalığını ortaya çıkarabilmek için yeni geliştirmeler yapılmaya devam ediyor. 2020 yılında piyasaya sürülen Valorant oyun severlerin dikkatinde yer alıyor. Peki, Valorant rank sistemi nasıl çalışır? Valorant ne zaman sıfırlanır? İşte Valorant hakkında merak edilen tüm detaylar…

Dünyada geniş bir oyuncu kitlesine sahip olan Valorant, stratejik bir FPS oyunu olarak görülmektedir. 8 değişik Lig bulunan oyunda yeni başlayanlar için derecesiz olarak bir başlangıç deneyimi sunmaktadır. Oynanan 5 oyundan sonra oyuncular kendi yeteneklerine göre Lig seçimi yapabilmektedir. Oyunda karakterlerin becerileri ve oyuncuların amaçları ile ilerleme kaydedebilmesi oldukça önemlidir. Valorant oynayan kişiler çoğunlukla dereceli modda oynamak isterler. Sistemin nasıl işlediği ve rütbelerdeki rakamsal sıraların nasıl ilerlediği en çok araştırılan konular arasında yer alıyor.

Valorant rütbe sıralaması nedir?

Oyuncuların kıyasıya rekabet içerisinde olduğu Valorant oyununda rank sistemi kullanılmaktadır. Oyuncular derecesiz mod yerine rekabetçi moda geçiş yaptıklarında ise daha heyecanlı karşılaşmaları ile mücadelelerine devam ederler.

Valorant Rank sistemi nedir

Valorant oyununda rütbeler başarı oranına göre değişmektedir. Ekiplerle oynanan oyunlar daha hızlı bir yükselme yaşamanızı sağlayacaktır. Bir strateji oyunu olan Valorant karakterlerin becerileri ile birlikte taktik geliştirdiği önemli bir oyundur. Oyun içerisinde uygulamaları yapabilen kişiler iste daha kolay bir şekilde rütbe atlamaktadır. Valorant oyununda 8 rütbe yer alır. Bu rütbeler en düşükten en yükseğe doğru şu şekildedir:

Demir

Bronz

Gümüş

Altın

Platin

Elmas

Ölümsüzlük

Işıyan (Eskiden Valorant olarak isimlendirilirdi)

Valorant rank sistemi nasıl çalışır?

İlk önce oyunda belirli sayıda derecesiz maç yapılması gerekir. Oyun kurucular oyuncuların daha fazla tecrübe kazanmasını sağlamak amacıyla böyle bir şart koymuştur. Dereceli maçlara geçildiğinde ise diğer oyunlarda olduğu gibi kazanma ve kaybetme üzerine kurulu bir sistem önümüze gelmektedir. Yani kısaca her kazandığınız maçtan puan kazanırken kaybedilen maçlardan da puan kaybedersiniz. Oyunda puan durumuna göre de kademe atlaması yaşanır.

Oyunda en düşük kademe olan demirden başlayan oyuncular daha sonra puan durumlarına göre kademelerini yükseltmektedir. Işıyan en üst seviyeye çıkan çok az sayıda oyuncu yer almaktadır. Oyun içerisinde adaleti sağlanması için de oyuncuların kendi seviyelerinde bulunan oyuncuları ile maç yapmasına olanak tanınır.

Valorant sıfırlanma

Oyun içerisinde var olan renk sistemi ise değişik bir yapılandırma sistemi olarak görülür.Oyun içerisindeki ekibin kazanma ve kaybetme durumu ile birlikte ölüme veya öldürmeye dayalı olarak da puanlamalar yapılır.Oyun içerisinde 100'lük sisteme göre bir değerlendirilme yapılırken %100 olan oyuncu bir üst kademeye yükselir.

Valorant rank sistemi ne zaman sıfırlanır?

Birçok kişinin araştırdı konuların başında oyunda sıfırlama yapılıp yapılmadığıdır. Muadil diğer oyunlarda olduğu gibi ranklar Volarant sisteminde de sıfırla almaktadır. Her bölümün bitimi ile oyuncular sıfırlanma yaşar. Bu nedenle bölüm bitiminden bir önceki bölüme dair ödüller ve rütbelerdeki yükselmelerde tüm ilerlemeli gerçekleştirmek için uygun bir zemin hazırlar.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN