Cep Telefonunuzun Şarjı Hemen Bitiyorsa Bunları Mutlaka Yapın! İşte Telefonun Şarj Ömrünü Uzatacak O Yöntemler

Cep Telefonunuzun Şarjı Hemen Bitiyorsa Bunları Mutlaka Yapın! İşte Telefonun Şarj Ömrünü Uzatacak O Yöntemler

Cep telefonları dahiyane bir mobil cihazdır, ancak zamanla bazı arızalar yaşayabilir. İstisnalar olsa da, fabrika hataları olamazlar. Sonuç olarak, bir akıllı telefonun bozulmasına katkıda bulunabilecek şey, cep telefonu kullanımıyla ilgili hatalı davranışlarımız olacaktır...

Örneğin her gece akıllı telefonunuzu şarj etmek yanlış bir tutumdur. Hatta cep telefonunun haftada en az bir kez tamamen şarjı bitene kadar kullanılması gerektiği söyleniyor.

Diğer bir hata ise cep telefonunu %100'e kadar şarj etmektir. Aslında en uygun şarj değeri %80 olarak bilinir ve %20'ye düştüğünde şarj etmeye başlamalıyız. Bu sayının altında cep telefonu "acı çekmeye" başlar. Bununla birlikte, %80'i aşmak, günden güne pili mahvedecek belirli bir çabaya maruz kalacaktır.

1-005.jpg

CEP TELEFONUMUN PİLİ NEDEN KULLANMASAM DA BİTİYOR?

Bekleme modundayken bile cep telefonunun pili neden çabuk bitiyor? Akıllı telefonunuzun pili aniden tükeniyorsa, kullanmamış olsak bile, bu durumdan uygulamalar sorumlu olabilir.

Açılması için enerji gerektiren bazı uygulamalar vardır. Örneğin Instagram. Aynı zamanda WhatsApp'ı özellikle sürekli kullanırsak. Ancak telefonda bu kadar çok enerji harcayan özellikle konum ve Bluetooth'tur.

Farkında olmadan bu iki ayarı etkinleştirmiş olabilirsiniz. Veya artık ihtiyacımız olmasa bile onları aktif tutmak olabilir. Burada her ikisi de pilin çabuk bitmesinin nedenlerinden bazılarını temsil ediyor.

UYGULAMA KONTROLÜ

Bataryanın bu kadar ani bir düşüş yaşamaması için sadece ayarları değil, uygulamaları da kontrol etmeliyiz. Oyunlar ve eğlence uygulamaları sarjın kısa sürmesine katkıda bulunabilir veya fotoğrafları kurtarma ve iyileştirme uygulamaları gibi.

Hatta uzun süredir açmadığımız uygulamalar bile var. Aslında indirilen her uygulama kullanılmasa bile pilin yorulmasına neden olabilir. Bu nedenle, artık kullanılmayanların silinmesi ve cep telefonunun tam bir temizliğinin yapılması tavsiye edilir.

2-003.jpg

KONTROLLERİ İHMAL ETMEYİN

Bu durum, akıllı telefonda yüklü olan ve kullanılmasa bile sarjın neden daha fazla düşüş yaşadığını açıklıyor. Daha önce açıklanan yöntemlerle pili daha sağlıklı hale getirmek mümkündür. Konum ve Bluetooth'un artık gerekli olduğu zamanlarda kullanıp kullanmadığınıza ve uygulamaların gerekli olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayınız.

Ayrıca, telefondan bir uygulamayı sildiğimize ikna olsak bile, öyle olmayabilir. Bazen uygulamalar simgeler arasında silinir, ancak cep telefonunda kayıtlı kalır. Bu nedenle, onları kalıcı olarak ortadan kaldırmak için farklı adımlar atmalıyız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN