Facebook 31 Mayıs'tan İtibaren Bu Özellikleri Kullanıma Sunmayacak!

Facebook 31 Mayıs'tan İtibaren Bu Özellikleri Kullanıma Sunmayacak!

Dünya üzerinde teknoloji günden güne gelişmeye devam ediyor. Ancak bu gelişmeler bazen hoşlanmayabileceğiniz yönler alabiliyor. Bununla birlikte, dünyayı değiştiren şirketlerin, kullanıcılar için en iyi yolları seçmelerine izin veren araştırma araçlarına sahip olduğu fikirlerin sırasına girmek gerekir.

Dünya üzerinde en çok tercih edilen sosyal medya platformları arasında yerini alan Facebook, kullanıcılarını şaşkına çevirecek bir karar aldığını açıkladı. Bu durumu kullanıcılara e-posta yoluyla iletmeye başlayan Facebook, 31 Mayıs 2022 tarihinden itibaren bazı özellikleri kaldıracağını duyurdu.

Önümüzdeki 31 Mayıs, işlevler açısından bir tür dönüm noktasını temsil edecek. Bu tarihten itibaren Android veya iPhone için Facebook uygulamasını kullananların artık bazı özellikleri kullanamayacaklarını herkes bilmiyor.

haberici.jpg

KULLANICILARA E-POSTA YOLUYLA DUYURULDU

Facebook artık Yakındaki Arkadaşlar, Hava Durumu Uyarıları, Konum Geçmişi ve Arka Plan Konumlarını kullanıma sunmayacak. Facebook bunu kullanıcılara ulaşan bir e-posta ile iletti.

Bunlar, çok sayıda kişi için bir fark yaratmayan, ancak zaman içinde başkaları için bir miktar işe yaramış olabilecek işlevlerdir.

Yetkiyi veren herkes, örneğin, yakındaki arkadaşlara erişme olanağına sahipti. Kişinin kendi arkadaşlarına göre arkadaşlarının konumunun ne olduğuna dair genel bir belirtiye sahip olmanın mümkün olduğu belirli bir bölümdü. Örneğin, seyahat ederken, yakınlarınızdan herhangi birinin tesadüfen olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

haberici2.jpg

31 MAYIS'TAN İTİBAREN KALKIYOR

31 Mayıs'tan sonra Android veya iPhone için Facebook uygulamasını kullananların bazılarının hoşuna gitmeyebilecek haberleri olacağını herkes bilmiyor. Gizliliği daha fazla kıskanan biri bundan hoşlanmayabilir, Ancak, 31 Mayıs'tan itibaren artık mevcut olmayacağını düşünürsek, geçmişte çoktan aşılmış ve neredeyse unutulmuş bir konu.

Son yıllarda bu seçenekten yararlanma yeteneği, Android ve iOS cihazlarına (dolayısıyla iPhone veya iPad) özel olmuştur.

Hayati fonksiyonlardan vazgeçme meselesi değil ama haberlere dikkat etmenizde fayda var. WhatsApp ve dolayısıyla Meta ile aynı evrenin bir parçası olan Facebook, sürekli bir evrim arayışı fikri veren değişiklikleri işaret ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN