WhatsApp'ın Yeni Dolandırıcılığı Herkesi Şaşkına Çevirdi! WhatsApp'tan Gelen Bu Mesaja Dikkat Edin Yoksa Çok Geç Olur!

WhatsApp'ın Yeni Dolandırıcılığı Herkesi Şaşkına Çevirdi! WhatsApp'tan Gelen Bu Mesaja Dikkat Edin Yoksa Çok Geç Olur!

WhatsApp iletişim açısından oldukça harika bir araçtır. Bugün, meslektaşlar, aile ve arkadaşlar arasında sağladığımız iletişimi destekleyerek hayatı büyük ölçüde basitleştirdi. Fakat web tabanlı her şey gibi, web'i başkalarını aldatmak amacıyla dolduranların işleyiş biçimine aşina olmayanların saflığından yararlanmayı başaran kötü niyetli kişilerin eylemlerine maruz kalmaktadır. Bu nedenle, WhatsApp'ta ki yeni dolandırıcılığa karşı dikkatli olun.

Dolandırılan kişi ile iletişim kurmak için yeni bir dolandırıcılık numarası getiren ve WhatsApp'ta yanlışlıkla kendisine gelen 6 haneli kodu isteyen kişi, muhatabın numarasını belirli bir bağlama koyduğunu ve önemli olduğu varsayılan bir nedenle rapor edilmesi gerektiğini söyleyecektir.

6 HANELİ KOD DOLANDIRICILIĞI ARTIK BİLİNİYOR

Buna bağlı dolandırıcılar, kullanıcılara WhatsApp üzerinden "Merhaba, üzgünüm size yanlışlıkla 6 haneli bir kod gönderdim, bana kodu geri gönderebilir misiniz lütfen? gibi yazan bir mesaj gönderiyor. Bu WhatsApp mesajı ulaştığında, kullanıcının telefonuna 6 haneli kodun bulunduğu ve "hesabınızı doğrulayın" bağlantısının yer aldığı bir kısa mesaj da geliyor.

haberici1-003.jpg

BAĞLANTIYA TIKLAMAYIN VE ASLA İLETİŞİME GEÇMEYİN

Bu kodu WhatsApp'tan mesaj atan dolandırıcıya göndermek ya da kısa mesajda bulunan bağlantıya tıklamak, dolandırıcının, kullanıcının WhatsApp mesajlarına yasadışı olarak erişmesini sağlar.

Bu sebeple WhatsApp'tan gelen kodları veya paradoksal bir şekilde aynı tuzağa düşmüş ve hesaplarının kontrolünü kaybetmiş olabilecek bilinen veya arkadaş canlısı numaralara asla göndermemelisiniz. Ancak, kendi SIM'inize ve numaranıza sahip olmak, her şeyi normale döndürmek için fazla bir şey yapmaz.

WHATSAPP'TA YAPILAN BU YENİ DOLANDIRICILIĞA ÇOK DİKKAT EDİN!

Bazı kaynaklara göre dolandırıcıların başka bir çalışma yöntemi ortaya çıktı. WhatsApp destek hizmetiymiş gibi davranıyorlar ve sonunda kurbanlardan bilgi istiyorlar. Bunu, bir doğrulama rozetine sahip olduğu izlenimini veren bir profil fotoğrafı ile yapıyorlar, ancak gerçekte bu, görüntü üzerinde mevcut olan bir grafik eserdir.

Ayrıca, uygulamanın müşteri hizmetinin talep edilmeden birisiyle iletişim kurması düşünülemez. Ama hepsinden önemlisi, WhatsApp asla bunun nasıl olacağını sormaz, ne bir kod, ne bir kredi kartı numarası ya da başka herhangi bir hassas veri. Platformun “destek”i olarak kendini göstermesi gereken numarayı bloke etmek ve bildirmek, riskleri kesin olarak ortadan kaldırmak için yapılacak tek şey olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN