Vücut ısısıyla çalışabilen akıllı saat: PowerWatch X

Vücut ısısıyla çalışabilen akıllı saat: PowerWatch X

Matrix Industries’in akıllı saati PowerWatch X vücut ısısıyla çalışabiliyor. Böylece şarj derdi ortadan kalkıyor.

İçerisinde termoelektrik enerji dönüştürücü mekanizması barındıran PowerWatch ilk olarak 2016 yılında tanıtılmıştı. O zamanlar oldukça kısıtlı özellikleri olan saatin fitness takibi dışında pek de fazla bir mahareti yoktu.

Bu sene CES 2018 kapsamında tanıtılan PowerWatch X ise bluetooth üzerinden akıllı telefon bildirimleri desteklemesiyle tam anlamıyla bir akıllı saat deneyimi sunmayı vadediyor. Tasarım olarak diğer akıllı saatlerden daha kaba bir görüntüye sahip olan cihazın en can alıcı özelliği de şarj edilmeye ihtiyaç duymayan bir akıllı saat olması. 

Piyasadaki akıllı saatlerin önündeki en büyük engellerden biri olan şarj meselesine böyle bir çözüm getirmek ilk olarak Matrix Industries’in aklına gelmiş bir olay değil ancak PowerWatch X’in bu çözümü son kullanıcıya ulaştıran ilk ürün olduğunu söyleyebiliriz.

PowerWatch X 2018’in ilk çeyreğinde piyasaya sunulacak. Cihaz şimdiden ön siparişe açıldı, fiyatı ise $249.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN