Whatsapp 2 milyar kullanıcıya ulaştı

Whatsapp 2 milyar kullanıcıya ulaştı

Akıllı telefonların popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp'ın kullanıcı sayısı, 6 yılda dört kat artarak 2 milyara ulaştı.

Online mesajlaşma uygulaması Whatsapp'ın aylık aktif kullanıcı sayısının 2 milyara ulaştığı açıklandı.
Facebook'un sahibi olduğu Whatsapp'a ilişkin açıklama geçtiğimiz hafta paylaşıldı. Facebook'un Whatsapp ile ilgili yaptığı duyuruda dikkat çeken bir nokta, güvenliğe yönelik vurgu idi. Whatsapp, güçlü şifrelemeyi 'modern yaşamda bir gereklilik' olarak nitelendirdi.

Açıklamada, platformdaki mesajların yalnızca kullanıcının telefonunda tutulduğu aktarıldı ve "Aradaki hiç kimse mesajlarınızı okuyamaz veya çağrılarınızı dinleyemez, buna biz de dahil" şeklinde bir ifadeye yer verildi.

WHATSAPP 5. YILINDA 19 MİLYAR DOLARA SATILDI

2009'da Jan Koum ve Brian Acton'ın kurduğu Whatsapp, 2014'te Facebook tarafından 19 milyar dolara satın alınmıştı.

O dönemde 500 milyon kullanıcıya sahip olan Whatsapp, Şubat 2016'da 1 milyar kullanıcıya erişmişti. Uygulama 1,5 milyar kullanıcıya ise Ocak 2018’de ulaşmıştı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN