Whatsapp hikayeler bölümünde reklam göstermeye hazırlanıyor

Whatsapp hikayeler bölümünde reklam göstermeye hazırlanıyor

Mobil dünyanın en büyük iletişim ağlarından biri olan Whatsapp, hikayeler bölümünde reklam göstermeye hazırlanıyor.

Yaklaşık 1,5 milyar kullanıcıya sahip olan mesajlaşma uygulası Whatsapp, 2012 yılında yaptığı açıklamada platformu parasal faydalar sağlamak veya kullanıcı verilerini toplamak için kullanmayacağına dair söz vermişti. Ancak sözünde durmadı.

KULLANICILARI ÜZEN GÜNCELLEME

Whatsapp'ın kurucuları, şirket 2014 yılında Facebook tarafından satın alındıktan sonra yönetimden ayrılma kararı almışlardı. Yönetimde tek başına söz sahibi olan Zuckerberg, iş stratejilerini kullanmaya başladı. Ve Whatsapp için kullanıcıların hiç de hoşuna gitmeyen yeni bir güncelleme geldi.

HİKAYELER BÖLÜMÜNE REKLAM GELECEK

Facebook'un yayınları ve videoları reklamlarla bölmesinden sonra Mark Zuckerberg ve ekibi benzer bir uygulamayı Whatsapp için de başlatıyor. Hikayeler olarak da bilinen durum bölümünde artık reklamlar da yer alacak.

'TELEGRAM KULLANIN' ÇAĞRISI

Güncellemenin duyurulmasının ardından bazı Whatsapp kullanıcıları, uygulamayı terk etme çağrısında bulunurken bazı Whatsapp kullanıcıları da Telegram uygulamasını kullanma çağrısında bulunuyor.

20-01/05/2020-01-05_160533.jpg

ZUCKERBERG GELİR ARIYOR

Mark Zuckerberg'ün 2014 yılında Whatsapp platformunu satın almak için yapmış olduğu 19 milyon dolarlık yatırım nedeniyle şirketin piyasaya açıldığı, reklam alarak gelir elde edeceği ve bu yatırımı gelire dönüştüreceği söyleniyor. Kullanıcıların hiç memnun kalmadığı bu yeni güncelleme, bazı işletmeleri memnun etmiş görünüyor.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN