WhatsApp Kullananlar Dikkat! Bu Telefonlara Sahip Olan Kişiler Artık WhatsApp Kullanamayacak!

WhatsApp Kullananlar Dikkat! Bu Telefonlara Sahip Olan Kişiler Artık WhatsApp Kullanamayacak!

WhatsApp tarafından paylaşılan yazılı resmi açıklamaya göre bazı iPhone modellerinin artık WhatsApp kullanamayacağı belli oldu. Son yıllarda her daim başarı öyküsü olarak nitelendirdiğimiz bu akıllı telefonlar WhatsApp bile kullanamaz hale geliyor. Bir sonraki güncelleme ile birlikte sadece bu iPhone modelleri artık WhatsApp'ı kullanamayacak. İşte detaylar.

Sosyal iletişim uygulaması WhatsApp, son birkaç yıldır en çok tercih edilen iletişim uygulaması ve bununla birlikte iPhone akıllı telefonları, dünya üzerinde en popüler ve en çok tercih edilen akıllı telefon markası olarak biliniyor.

Bir sonraki gelen güncelleme ile birlikte artık bazı iPhone modelleri de WhatsApp kullanımı sona eriyor. WhatsApp'ın yayınlamış olduğu resmi yazılı açıklaması ile bu modelleri kullanan insanların artık yeni cihazlara geçmeleri gerektiği veya WhatsApp uygulamasını kullanmayı bırakmaları gerektiğini aktardı.

haberci1.jpg

HANGİ IPHONE MODELLERİ ARTIK WHATSAPP'I KULLANAMAYACAK?

WhatsApp, belirlenen IOS sürümlerinden desteğini tamamen çekeceğini açıklarken bu güncelleme ile beraber hangi IOS sürümüne ait iPhone modelleri bu durumdan etkileneceği ortaya çıktı. Bu sürümleri kullanan iPhone model akıllı telefonların artık piyasadan sonsuza dek kalkmasını ve tüm insanların yeni model iPhone'lara geçiş yapmasını isteyen Apple, bu güncelleme ile birlikte çok sayıda yeni müşteri kazanacak gibi görünüyor.

1-001.jpg

İŞTE WHATSAPP'I ARTIK KULLANAMAYACAK O IPHONE MODELLERİ?

WhatsApp’ın desteğini tamamen keseceği IOS sürümleri IOS 10 ve IOS 11 olarak ön plana çıktı. Bu sürümlerin hala kullanıldığı iPhone modelleri ise iPhone 5 ve iPhone 5C modelleri olarak biliniyor. IPhone'un bu modelleri 24 Ekim 2022 tarihinden itibaren artık WhatsApp uygulamasını kullanamayacak.

Son zamanlarda iPhone 5 ve iPhone 5C modellerini kullanan kişi sayısı oldukça düşük olmasına rağmen yine de hala aktif olarak kullanan kişilerin olduğunu biliyoruz. Neredeyse 200 bin insanın hala bu akıllı telefon modellerini kullandığı ön görülüyor.

SIRADA HANGİ SÜRÜM VAR?

WhatsApp’ın yapmış olduğu açıklama doğrultusunda sırada IOS 12 var. Fakat birkaç yıl daha bu IOS sürümünü aktif olarak kullanan Apple iPhone kullanan kişilerin içinin rahat olması önemli. Buna bağlı büyük bir hız ile IOS 12 sürümü kullanan iPhone modellerinden de WhatsApp'ın desteğini keseceği günü bekliyor olacağız ve o günlerin gelmesi çok da uzun sürmeyecek gibi görünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN