WhatsApp Üzerinden Gelen Bu Mesajı Açanlar Yandı! Dolandırıcılar Bütün Bilgilerinizi Ele Geçiriyorlar!

WhatsApp Üzerinden Gelen Bu Mesajı Açanlar Yandı! Dolandırıcılar Bütün Bilgilerinizi Ele Geçiriyorlar!

Dünya üzerinde milyarlarca kullanıcısı olan WhatsApp'ı bazen bizi tuzağa düşürebiliyor. Yeni bir dolandırıcılık yöntemi geliştiren WhatsApp dolandırıcıları, kullanıcıları kandırmak için ortaya çıkardıkları bu yöntem ile milyonlarca WhatsApp kullanıcısının kişisel bilgilerine erişerek akıllı telefonlarına tehdit içeren yazılımlar yüklediler. Ortaya çıkan bu yöntemi fark eden WhatsApp ise hızlı bir şekilde kullanıcılarını uyardı. İşte ortaya çıkan yeni dolandırıcılık yöntemi.

WhatsApp, kullanıcılarını ortaya çıkan yeni dolandırıcılık yöntemine karşı uyarılarda bulundu. Son zamanlarda sayısı oldukça artan yeni WhatsApp dolandırıcılık yolları akıl almaz ve önemli derecede mağduriyet yaşayan kişileri ortaya çıkarıyor. Dünya üzerinde en çok indirmeye sahip ve aktif olarak kullanılan sosya iletişim uygulaması olan WhatsApp, kullanıcılarının gizliliğine ve güvenliğine oldukça önem veriyor. Buna bağlı yeni çalışmaları ve kullanıcılara sunduğu özellikler fazlasıyla dikkat çekiyor.

Ancak dolandırıcılar bütün bu gizlilik ve güvenlik çalışmalarına karşı WhatsApp kullanıcılarını dolandırmanın yeni yollarını güncellemeye devam ediyor. Son zamanlarda ise ortaya çıkan bu yöntem, dolandırıcıların göndermiş olduğu bir mesaj ile kullanıcıları dolandırmaya çalışıyorlar. Telefonunuza gelen bu mesajı sakın açmayın! Yoksa tüm bilgileriniz ele geçirilir. İşte dolandırıcılarının WhatsApp üzerinden yeni dolandırıcılık yöntemi...

haber-ici.jpg

WHATSAPP'IN GÜVENLİĞİNE BİLE KARŞI GELİRYORLAR

En çok tercih edilen soysal iletişim uygulaması WhatsApp kullanıcılarının güvenliğine son ciddi derecede önem verirken ancak ortaya çıkan bu yeni dolandırıcılık yöntemi ile dolandırıcılar WhatsApp kullanan kişileri ikna etmenin farklı bir yöntemini geliştirdi. WhatsApp bu yöntemi anlayınca anında kullanıcılarına önemli uyarılarda bulunmaya başladı. Dolandırıcılar sizlere yolladıkları yönlendirici mesaj içerikleri ile dikkat çekerek tehdit içeren linklere tıklamanızı sağlıyor. Altını çizmek gerekirse özellikle de bu mesaj içeriklerinde vatandaşların dikkatini çekebilen mesaj içeriğine sahip sözler kullanılıyor. Dalgınlığa gelen veya ani olarak mesaja tıklayan kişilerin bütün bilgileri ise dolandırıcıların eline geçiyor.

İŞTE DOLANDIRICILARIN TAKTİĞİ

Bu dolandırıcıların yeni yöntemi olarak ortaya çıkardığı mesajları ayırt etmenin yolları var. Dolandırıcıların yöntemi şöyle oluyor. Mesajları bir arkadaşınızdan veya tanıdığınızdan gelmiş gibi gösteriyor. Size gelen bu içeriğin tanıdığınızdan gelmediğini ise mesaj başlığından kolayca ortaya çıkarabilirsiniz. Dolandırıcıların hırsızlık amacıyla gönderdiği bu mesaj içeriklerinin başında genelde 'look what i found' yani 'ne bulduğuma bak' gibi bir cümle oluyor. WhatsApp'ınız da bu sözler ile başlayan bir mesaj içeriği görürseniz kesinlikle dolandırıcı olduğundan emin olabilirsiniz. Çünkü WhatsApp bu sözleri içeren bütün mesaj türlerinin dolandırıcıların gönderdiğini onayladı ve kullanıcılarına duyurdu.

haberici1-003.jpg

SİZE GELEN BAĞLANTIYA SAKIN TIKLAMAYIN!

WhatsApp Üzerinden Gelen Bu Mesajı Açanlar Yandı! Dolandırıcılar Bütün Bilgilerinizi Ele Geçiriyorlar!

Dolandırıcılar yeni yöntem olarak keşfettiği bu yöntem ile gönderilen bu mesaj içeriklerinde bir bağlantı yer alıyor. Kısacası dolandırıcıların asıl amacı sizlerin dikkatini çekmek ve bu bağlantılara tıklamanızı istemeleridir. Eğer kişi dalgın bir anında dolandırıcıların göndermiş olduğu mesaj içerisindeki bağlantıya tıklarsa bütün özel verilerini ve hassas bilgilerini dolandırıcılara kaptırabilir. Bunun yanı sıra kullanıcının akıllı telefonuna tehtid yazılımları da yüklenmesi söz konusudur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN