WhatsApp'da Karşı Tarafın Silmiş Olduğu Mesajları Görmek Artık Mümkün! İşte Silinen Mesajları Ortaya Çıkarmanın En Kolay Yolu

WhatsApp'da Karşı Tarafın Silmiş Olduğu Mesajları Görmek Artık Mümkün! İşte Silinen Mesajları Ortaya Çıkarmanın En Kolay Yolu

Gönderen tarafından silinen mesajları almak çoğumuzun başına gelmiştir. Bir süredir verilen bu silme yetkisi, bazen alıcıda öfke veya bilme arzusu yaratır. Alıcı, aslında, kuru bir ağızla bırakılır, çünkü o mesajın içeriğini bir daha asla bilemez. Bunun nedeni, görünen tek şeyin 'bu mesaj silindi' yazısı olmasıdır...

CİHAN GÖKMEN

Buna bağlı, kaybolan içeriği tekrar yüzeye çıkarmak ve merakımızı gidermek için herhangi bir püf noktası olup olmadığını kendimize soracağız. Evet, sohbetlerden silinen mesajları kurtarmanıza izin veren uygulamalar vardır. Bunlardan ikisi: bildirim izleme ve sohbet yedekleme geri yüklemesi. Bunlar, özel bilgisayar becerileri gerektirmeyen, herkesin erişebileceği basit tekniklerdir. Ama nasıl çalıştıklarını birlikte görelim.

haberici-004.jpg

WHATSAPP'TAN SİLİNEN MESAJLARI KURTARMA TEKNİKLERİ

Burda amacımız karşı tarafın silmiş olduğu ve bizim göremediğimiz mesajları kurtarmaktır. İşte o zaman, diğerinin WhatsApp, Messenger'dan sildiği mesajların nasıl görüntüleneceğini açıklayacağız.

İlk adım, bildirim izlemeyi kullanan bir üçüncü taraf yazılım uygulaması kullanmaktır. Ancak ikinci yöntem, yedekleme yoluyla daha klasik geri yükleme ile temsil edilir. İlk yöntemle başlayalım. Silinen mesajları, bildirimleri izleyerek kurtarmak için, bunları depolayabilen bir uygulama kullanmak gerekecektir. Android akıllı telefonlar için en çok kullanılanlardan biri WhatsRemoved+ olarak adlandırılır. Alınan mesajların içeriğini, bunlarla ilgili bildirim göründüğü anında kaydetmenizi sağlar. Bu sayede mesajlar, gönderen tarafından kaldırıldıktan sonra bile görüntülenebilir.

haberici2-002.jpg

İPHONE'LARDA UYGULAMA YERİNE GERİ YÜKLEME YAPILABİLİR

Belirtilen benzer uygulamalar, yalnızca cihaz, mesajın fiili olarak silinmesinden önce bildirimi alırsa çalışır. Bu nedenle, WhatsApp bildirimlerinin devre dışı bırakılmadığından emin olmanız gerekiyor. Bunun nedeni, kaybolan mesajın içeriğinin tam olarak ikincisinden kurtarılmasıdır.

Diğer yandan, bir iPhone'unuz varsa, ne yazık ki iOS'un getirdiği kısıtlamalar nedeniyle aynı yöntemi kullanamayacaksınız. Bu nedenle, karşı taraftan gönderildikten sonra silinen mesajları görüntülemek için bir uygulama yoktur. Fakat, silinen içeriği kurtarmanın tek yolu sohbet yedeğini geri yüklemektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN