WhatsApp'ın Bu Özelliği Çok Yuvalar Yıkar! "Sildim" Sandığınız Mesajlar Bakın Nereye Gidiyor

WhatsApp'ın Bu Özelliği Çok Yuvalar Yıkar! "Sildim" Sandığınız Mesajlar Bakın Nereye Gidiyor

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından olan WhatsApp yeni özellikleri ile dikkat çekmeye devam ediyor. Kullanıcıları için güvenliğe önem veren WhatsApp bu defa mesajlar için düğmeye bastı. Geçtiğimiz yıl getirdiği süreli mesaj özelliğini geliştirmek için çalışmalara başlayan WhatsApp bakın nasıl bir güncelleme getirecek? İşte kullanıcıları ikiye bölecek o güncelleme.

SMS döneminin kapanmasına neden olan WhatsApp kullanıcıları için yeni özellikler geliştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Instagram'ın emoji özelliğini bünyesine çeken WhatsApp bu defa da süreli mesajlar için çalışmalara başladı. Yeni özelliği için duyuru yapan WhatsApp, grup konuşmaları ve mesaj saklama için yeni güncellemeler getiriyor. Peki süreli mesajlar artık nasıl kullanılacak? Gruplara süreli mesaj gelecek mi? İşte WhatsApp'ın yeni özelliğine dair tüm bilinmeyenler.

wahtsapp.jpg

SÜRELİ MESAJLAR İÇİN YENİ GÜNCELLEMELER YOLDA

Kullanıma soktuğu süreli mesaj özelliği ile dikkatleri çeken WhatsApp, bu özelliğini geliştirmek ve bazı değişimler yapmak için start verdi. WhatsApp, kullanıcıların gönderdiği mesajları kişiye göre süreli olarak ayarlayabildiği ve silinmesini sağladığı süreli mesaj güncellemesi için yeni yenilikler getireceğini duyurdu. Normalde 24 saat, 7 gün veya 90 gün seçeneklerinden birini işaretleyen kullanıcılar artık bunu yapamayacak. Mesaj saklama özelliği getireceğini açıklayan WhatsApp bunun için testlere başladı. Peki kullanıcılar bu özelliği nasıl kullanacak? Bu özellik ne gibi sorunlar yaratabilir? İşte herkesin merak ettiği o soruların cevapları.

mesaj-silme.jpg

WHATSAPP'TA MESAJ SAKLAMA ÖZELLİĞİ GELİYOR

Mevcut sohbetler için toplu olarak mesaj süresi belirleyecek olan WhatsApp, süreli mesajlar için artık 'mesaj sakla' özelliği getiriyor. Mesaj sohbetlerinin belirli sürede silinmesini sağlayan WhatsApp, kullanıcıları için varsayılan mesaj süresi sunmuştu. Bu özellik sayesinde sohbetler belirli bir süreden sonra otomatikman siliniyordu. Süreli mesaj özelliğinin kapalı olduğu sohbetlerde ise manuel olarak aktif etmek gerekiyordu. Meta bünyesinde çalışmalarına devam eden WhatsApp, Android telefonlar için bu özelliği geliştirmeye başladı. Testlerine başlayan WhatsApp, süreli mesaj özelliğini kolaylaştırmayı planlıyor. Süreli mesaj özelliği grup konuşmaları içinde güncellenecek. Birden fazla sohbeti süreli mesaja dönüştürecek olan WhatsApp, bu özelliğini artık gizlilik ayarlarına ekleyecek. Mesaj saklama özelliği şu an için sadece Android telefonlarda kullanılabilecek. WhatsApp, iOS yeni beta üyeleri kabul etmediğinden dolayı iPhone kullanıcıları bu özelliklerden faydalanamayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN