WhatsApp'ın Görünümü Artık Değişiyor! Bu Tasarım Değişikliği WhatsApp'ı Bırakmanıza Neden Olacak!

WhatsApp'ın Görünümü Artık Değişiyor! Bu Tasarım Değişikliği WhatsApp'ı Bırakmanıza Neden Olacak!

Günümüzde WhatsApp uygulaması muazzam teknolojilerin arasında yerini alıyor. Buna bağlı milyonlarca insanların WhatsApp kullanmasının çok sayıda sebepleri var. Bunlardan biri de kuşkusuz son derece sade ve şık bir ara yüz tasarım anlayışı. Fakat ortaya çıkan bir açıklamaya göre WhatsApp ara yüz tasarımı yeniliyor. İşte detaylar.

Herkes tarafından tercih edilen WhatsApp'ın kullanıcı sayısı iki milyar kişiyi aştı. Ülkemizin nüfusu 85 milyon ve Amerika’nın nüfusu 350 milyon olduğunu göz önünde bulundurursak, iki milyar kişinin son derece ciddi bir rakam olduğunu daha net bir şekilde fark edebiliriz.

WHATSAPP'IN ARA YÜZ TASARIMI DEĞİŞİCEKMİ?


Peki, WhatsApp'ı milyonlarca kişinin kullanma sebebi nedir? Araştırmalara göre sade bir ara yüz tasarımı, kaliteli iletişim sağlaması, pratik kullanım kolaylığı ile iletişim açısından sağladığı yenilikler ve gelişmiş teknoloji güncellemeleri ile kendini geliştirmeye devam ediyor. WhatsApp, birçok kullanıcısı için muazzam bir uygulama ve bu ürünü böyle yapan en temel özellik kesinlikle sade bir ara yüz tasarımına sahip olmasıdır. Fakat WhatsApp en son aldığı bu ciddi karar ile ara yüzün değişebileceğini paylaştı. İşte detaylar.

haberici2-003.jpg

WHATSAPP'IN ARA YÜZ TASARIMI NASIL OLACAK?

WhatsApp, en son yaptığı duyuru ile Android ara yüzünü değiştireceğini belirtti. açıkladı. Uygulama üzerinde değişikliğe gidecek olan bütün bölümleri de da tek tek paylaşan WhatsApp, bu değişikliklerin şu an için sadece Android akıllı telefonlarında olacağını belirtti. WhatsApp’tan paylaşılan resmi açıklamalar doğrultusunda bu değişiklik kısa bir süre içerisinde hayata geçecek ve bütün Android WhatsApp kullanıcılarını oldukça etkileyecek. Bunun yanı sıra değişliğe gidecek olan alanların bugün toplamda 500 milyon aktif kişiye iletilecek WhatsApp’ın bu seviyede önemli bir karar alması kullanmamızı bırakmamıza bile sebep olabilir.

haberici1-001.jpg

WHATSAPP HANGİ ALANI YENİLİYOR?

WhatsApp’tan gelen bilgiler doğrultusunda WhatsApp’ta yenilenecek olan kısım sadece metin durum ara yüzü olacak. Resimde gördüğünüz de tanıyacağınız WhatsApp’ta metin ile durum belirtme alanı tamamen değişiyor. Bu kısımdaki değişiklik Meta tarafından da onaylandı ve betada da sunulacak. Birkaç gün beta olarak yayında kalmasının ardından alfa betaya sürümüne geçiş yapacak. Alfa betada ise ortalama olarak bir milyar kişi deneyimlerini elde ettikten sonra bütün dünya üzerinde kullanıma sunulacak. Bu sayede WhatsApp ekran ara yüz yenilenmesi de tamamlanmış olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN