WhatsApp'ta bir dönem sona erdi! Herkesin kullandığı o özellik tarih oldu: Milyonlarca kullanıcı bu habere çok üzülecek

WhatsApp'ta bir dönem sona erdi! Herkesin kullandığı o özellik tarih oldu: Milyonlarca kullanıcı bu habere çok üzülecek

Sahip olduğu 2 milyar kullanıcı ile 'kayıtlı kullanıcı sayısı en yüksek siber hizmetler' listesinde üçüncü sırada yer alan ABD merkezli mesajlaşma uygulaması WhatsApp, tarihi bir yeniliği hayata sokma kararı aldı.

Eski Yahoo! çalışanları olan Biran Acton ve Jan Koum tarafından ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Santa Clara kentinde 2009 yılında kurulan ve yayınlandığı günden bugüne geçen süre zarfında en çok tercih edilen sosyal medya uygulaması olan WhatsApp, tarihi bir karar aldı.

Sahip olduğu 2 milyar kullanıcı ile 'kayıtlı kullanıcı sayısı en yüksek siber hizmetler' listesinde üçüncü sırada yer alan ABD merkezli mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yaptığı yeniliklerle asından söz ettirmeye devam ediyor.

WHATSAPP'TAN TARİHİ YENİLİK

Son olarak 'çevrimiçi gizleme' güncellemesiyle dikkatleri çeken son dönemin en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bu kez tarihi bir yeniliği hayata sokmaya hazırlanıyor.

Yeni bir güncelleme üzerinde çalışan şirket, artık bazı mesajların ekran görüntüsü alınmasına izin vermeyecek.

6391d85639e23.png

WABetaInfo’nun haberine göre WhatsApp, ekran görüntüsü alımını sonlandıracak bir özelliği test etmeye başladı. Birkaç gün önce duyurulan bu özellik, şimdilik platformun beta sürümündeki kullanıcıların erişimine açıldı.

Yeni özelliğe göre WhatsApp, sadece bir kez okunabilecek mesaj özelliği getirecek. Bu mesajların ekran görüntüsünü almak ise mümkün olmayacak. Şimdilik fotoğraflar için uygulanan bu özellik, mesajlara da gelecek. Paylaşılan ekran görüntüsüne göre "Bir kez görüntüle” seçeneği ile gönderilen mesajlar için bir uyarı metni olacak. Platform, mesajı göndermeden önce size, “Şu an tek sefer görüntülemelik bir mesaj gönderiyorsunuz” uyarısını yapacak. Metinde ayrıca karşı tarafın bu mesajın ekran görüntüsünü alamayacağı ifadeleri yer alıyor.

Tüm bunların yanı sıra hiçbir üçüncü uygulama ya da yazılım da bu mesajların ekran görüntüsünü almaya imkan tanımayacak. Henüz test aşamasında olan özellik, iddialara göre önümüzdeki günlerde tüm kullanıcılara açılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN