WhatsApp'ta Daha Kaliteli Fotoğraflar Göndermek İçin Bu Numarayı Deneyin! İşte Fotoğrafların Kalitesini Artıran O Yöntem

WhatsApp'ta Daha Kaliteli Fotoğraflar Göndermek İçin Bu Numarayı Deneyin! İşte Fotoğrafların Kalitesini Artıran O Yöntem

WhatsApp, sohbetlerde fotoğraflar paylaşıldığında kalitesini düşürme eğilimindedir. Bu, verileri kaydetmenin yanı sıra hız için yapılır. Ancak buy uygulamada fotoğrafları daha yüksek kalitede paylaşmanın bir yolu var.

Uygulamalar her zaman veri kullanımı ve kalite arasında denge kurar. Fotoğrafların veya videoların kalitesi ne kadar iyi olursa, o kadar fazla veri tüketilir. Daha fazla veri kaydedildiğinde, fotoğrafların veya videoların kalitesi düşer. WhatsApp da bir dengeleme eylemi gerçekleştirir.

Varsayılan olarak, uygulama veri tüketimini azaltmayı amaçlar. Diğer bazı sohbet uygulamalarına kıyasla, WhatsApp nispeten daha az veri tüketir. Bu, büyük ölçüde fotoğrafları nasıl ele aldığından kaynaklanmaktadır. Sohbet uygulaması, fotoğrafı otomatik olarak yeniden boyutlandırır ve diğer tarafa sıkıştırılmış bir sürümünü gönderir. Fotoğraf yüksek kalitede olsa bile, bir görüntü sıkıştırıcı görevi görür ve göndermeden önce fotoğraf kalitesini düşürür.

1-001.jpg

VERİDEN TASARRUF ETMEK

WhatsApp, fotoğraflar, videolar ve belgeler de dahil olmak üzere her türlü dosyayı değiş tokuş etmek için kullanılır ve ayarlar doğru yapılmazsa, büyük veri tüketen bir uygulama olduğunu kanıtlayabilir. Uygulamanın, ayarlarınızı telefon verilerinden tasarruf etmenize yardımcı olacak şekilde yönetmenize olanak tanıyan bir Depolama ve veri seçeneği vardır. Uygulamadaki depolamayı yönet seçeneği, işe yaramaz bulduğunuz öğeleri incelemenize ve silmenize olanak tanır. Size ayrı ayrı 5 MB'den büyük dosyaları, birçok kez iletilen dosyaları ve her sohbetin ne kadar yer kapladığını gösterir. Ayrıca uygulamanın medyayı ne zaman indirmesini istediğinizi de seçebilirsiniz: mobil veride, WiFi'de veya dolaşımda.

GÖRÜNTÜ SIKIŞTIRMA

Uygulama görüntüyü sıkıştırır, çünkü fotoğrafları orijinal veya yüksek kalitede yüklemeye veya indirmeye başlarsa, bu süreçte mobil verilerinizin büyük bir bölümünü kaybedersiniz. Bu nedenle uygulama, veri kullanımını en aza indirmek için görüntü kalitesini sıkıştırır. Ancak, kullanıcı için fotoğraflar orijinal görüntü kalitesini kaybettiği için bu çok sinir bozucu olabilir. Mesajlaşma uygulaması, gereksinimlerinize göre fotoğraf yükleme kalitesini seçmenize olanak tanır. Otomatik, En İyi Kalite ve Veri tasarrufu arasından seçim yapabileceğiniz üç seçenek vardır. En iyi kalitede fotoğraflar daha büyüktür ve gönderilmesi daha uzun sürebilir.

2.jpg

WHATSAPP'TA FOTOĞRAF YÜKLEME KALİTESİNİ ARTIRMAK

Uygulamayı başlatın ve uygulamanın sağ üst köşesindeki üç dikey noktaya dokunun.

Ayarlara git.

Depolama ve verileri açın.

Ekranın altında Medya yükleme kalitesi ve altında Fotoğraf yükleme kalitesi göreceksiniz.

İhtiyacınıza göre en iyi seçeneği seçin ve işlem tamam. Artık gönderdiğiniz fotoğraflar diğer kullanıcılara biraz daha iyi kalitede ulaşacak, ancak bir miktar sıkıştırma hala olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN