WhatsApp'ta karşı tarafın ekran görüntüsü almasını engellemek ve durumunuzu gizlemek için bu yöntemi mutlaka deneyin!

WhatsApp'ta karşı tarafın ekran görüntüsü almasını engellemek ve durumunuzu gizlemek için bu yöntemi mutlaka deneyin!

Gizlilik belki de son zamanlarda neredeyse tüm teknoloji şirketlerinin üzerinde çokça durduğu ana konu. Bu anlamda en aktif şirketlerden biri de WhatsApp. Meta'nın sahip olduğu uygulama, aslında uzun süredir, kullanıcılar arasındaki kişisel konuşmaların güvenliğini artırma hedefine sahip. Bu, zaman zaman tüm bu yönleri iyileştiren çok sayıda güncellemenin yayınlanmasıyla oluyor.

belirli bir süre sonra otomatik olarak kaybolan geçici mesajlar, sohbet geçmişini güvenli bir şekilde kaydetmek için uçtan uca şifreli yedeklemeler, kimlik hırsızlığını önlemek için iki aşamalı doğrulama, istenmeyen kullanıcıları ve sohbetleri bildirme yeteneği ve çok daha fazlası.

WhatsApp, birkaç hafta önce yayınlanan en son güncellemeyle bile, kullanıcı gizliliğini mümkün olduğunca korumak için daha fazla adım attı. Özellikle bundan sonra uygulamanın daha güvenli kullanılmasını sağlayacak üç özellik var.

1-005.jpg

WHATSAPP DURUMUNU NASIL GİZLEYEBİLİRİM?

Tanıtılan ilk önemli değişiklik, kişiler arasında durumu kimlerin görebileceğini veya göremeyeceğini, yani çevrimiçi varlıklarını seçme olanağıdır. Bu işlev, özellikle durumunuzu birinden gizlemek istediğiniz zamanlarda çok kullanışlıdır. Veya uygulamayı kullanmanız gereken ancak rahatsız edilmeden kullanmanız gereken durumlarda. Bu seçeneği etkinleştirmek için sağ üstteki üç noktaya tıklayın, ardından "Ayarlar", "Hesap", "Gizlilik"e gidin ve son olarak "Durum"a tıklayın. Buradan, durumlarını kimlerin görebileceğine, "Kişilerim", "Şunun dışındaki kişilerim" veya "Şununla paylaş" seçeneklerinden birini seçerek karar vermek mümkün olacaktır.

Bu nedenle, birkaç adımda, WhatsApp'ın durumunu belirli kişilere bildirmeden onlardan nasıl gizleyeceğimizi gördük. Ama şimdi diğer iki inanılmaz özelliği keşfedelim.

2-007.jpg

BİR GRUPTAN AYRILIN VE EKRAN GÖRÜNTÜLERİNİ DONDURUN

En son güncelleme ile hayata geçirilen bir diğer özellik ise uyarı yapmadan gruptan ayrılabilme özelliği. Bu, tüm katılımcıların, sadece yöneticilerin bilmesine izin vermeden bir gruptan ayrılmanıza izin verecektir.

Son olarak, önümüzdeki haftalarda, “Bir kez görüntüle” mesajlarının ekran görüntüsünü alma olasılığını engellemenize olanak sağlayacak işlev kullanıma sunulacaktır. İkincisi, gönderildikten sonra sohbetlerde kayıtlı kalmayan çok özel mesajlardır. Ekran görüntüsü alma yasağı ile bu mesajlar bu nedenle daha da yüksek korumaya sahip olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN