Windows’un yeni güncellemesi dosya siliyor

Windows’un yeni güncellemesi dosya siliyor

Windows’un yeni bir güncellemesinin kullanıcıların kişisel bilgisayarlarından dosya sildiği ileri sürüldü.

KARAR.COM

Güncellemenin güvenlik konusunda iyileştirmeler getirmesi beklenirken, güncellemeyi yapan kullanıcılar açısından ciddi sorunlara yol açması şaşırttı. Gelişmenin ortaya çıkmasıyla güncelleme geri çekilirken Microsoft, ‘iyileştirilmiş versiyonu’ ile değiştirileceğini açıkladı.

KALICI OLARAK SİLİNİYOR

Haberlere göre, güncelleme bilgisayardaki menüleri etkileyecek ‘bug’lar (yazılım hataları) içeriyordu. Kullanıcılar, kişiselleştirmelerin kaybolması suretiyle başlat menüsü ya da masaüstünün varsayılan ayarlarına geri döndüğünü ifade etmişlerdi. Ancak o günden bu yana işin rengi daha da değişti ve daha önemli sorunlar baş gösterdi. Zira kullanıcılar masaüstündeki dosyaların görünmez olmakla kalmayıp kalıcı olarak silindiğini ileri sürdüler. Yeni güncellemelerin geri çekilmiş olmasına rağmen bilgisayarlarına indirip o günden beri de güncellemeyen kullanıcıların da etkilenebileceğinden bahsediliyor.

'İYİLEŞTİRİLMİŞ VERSİYON' İÇİN ÇALIŞILIYOR

Sözkonusu güncelleme KB4532693 adıyla biliniyor ve Microsoft sorunun bir başka indirme ile çözüleceğini belirtiyor. Şirketin bir sözcüsü, “ortaklarımızla koordine bir şekilde bu güncellemenin iyileştirilmiş bir versiyonu üzerinde çalışıyoruz.” şeklinde konuştu. Ancak yeni versiyonun tarihi ile ilgili bir bilgi vermedi.

Yakın zamanda yayınlanan ve daha sonra kullanıcıların bilgisayarlarında benzer şekilde yıkıcı sorunlara neden olduğu netleştiğinde geri çekilen KB4524244 adlı bir başka yazılım da yeni sorunları beraberinde getirdi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN